breznik

GRATULUJEME VÝHERCI

breznik  horska kvilda

 

Sníh od včerejší půlnoci začal pokrývat celou Šumavu a i když na  většině míst  v průěhu dne zase zmizel a ještě se můžeme těšit na pár hezkých  podzimních dnů,  přece jen zima už zanechala svou výraznou stopu a musíme s ní počítat.  A tak motoristé nezapomeňte, že do hor byste se měli už zanedlouho vydávat jen se zimní výbavou a také nedělní změna času nás nenechává na pochybách, že “zimní čas” už skutečně nastal…

I vás, čtenáře počasí na Šumavě zajímá a  neváhali jste se zapojit do tipovací soutěže, kterou pro odlehčení všedních dní vypsala redakce. Jak to dopadlo a kdo měl nejpřesnější tip?

***

 

Tipovací soutěž na první sníh na Šumavě se setkala s ohlasem a mnoho z vás posílalo své tipy. Bohužel ale také hodně z vás nemohlo být zařazeno do slosování, protože odpovědi byly jen částečné – v zadání tipovací soutěže stálo: KDY A KDE – tedy pokusit se určit místo a čas co nejpřesněji.

 

Přesto děkujeme všem, kteří se zúčastnili a doufáme, že příště se pokusí zlákat Štěstěnu na svou stranu v některé z dalších zábavných soutěží.

Děkujeme i za odpovědi typu „letos na Šumavě“, protože je vidět, že vás naše tipovačka pobavila a alespoň na chvíli odpoutala od denní rutiny.

 

Takže které místo a jaký čas, byl vyhodnocen jako „první letošní zimní sníh na Šumavě?“

Velký Javor, 22. října, čas 0:00.

 

 

Z odpovědí, které bylo možné do slosování zařadit, jsme po dlouhé poradě a diskusích vybrali tu, která

a) splnila požadavek na určení místa a času

b) byla místopisně i časem nejblíže ke skutečnosti

 

Šťastným výhercem a hrdým majitelem fungl nového kulicha a hřejivých palčáků se tedy stává

Miloš Stanko z Prahy,

který tipoval 22. října – Březník – 7.15 hod.

 

GRATULUJEME!

 

redakce    logo šumava