Hlavňovičtí Machři nezklamali

Poslední zářijový víkend se do Kutné Hory sjelo 28 družin nejmladších skautů a skautek nebo jak se mezi skauty říká – vlčat a světlušek z celé republiky. Konalo se tam republikové kolo Závodů vlčat a světlušek, kde mělo i sušické středisko Vydří stopa své zástupce. Těmi byla družina Machrů z hlavňovického oddílu Poutníci.

zvas

Všichni soutěžící měli na trase závodu za úkol najít zloděje, který okrádá krále o vytěžené stříbro – tak zněl příběh, který se táhl celým závodem, v jehož průběhu plnily jednotlivé soutěžní hlídky úkoly z nejrůznějších oblastí. Na programu bylo ošetřování zranění, malá lanová stezka, znalost rostlin, vaření i orientace na internetu při vyhledávání informací. Jedno stanoviště bylo dokonce umístěno i v bývalé stříbrné šachtě v hloubce 35 metrů.

zvas - titl

Dvoudenní závodění těch nejlepších družin bylo ukončeno společným setkáním, kde se vyhlásily výsledky a odměnili ti nejlepší. Zástupci sušického střediska opět nezklamali a z Kutné Hory si odvezli ve své kategorii nádherné čtvrté místo, za což si zaslouží obrovskou pochvalu.

{gallery}susice/fotogalerie/14/zvas/{/gallery}

Text: doc

Foto: Petr Havlíček