Aktualizováno – Sportovní víkend 25.10. – 26.10.

Fotbal:

 

I. A třída: Vimperk dal v oslabení tři góly Katovicím!

 

Zajímavý průběh mělo střetnutí vimperského Šumavanu s prvními Katovicemi. Hostům nestačilo na body ani vedení 3:0, domácí i přes oslabení zmobilizovali všechny síly a dokázali v 88. minutě vyrovnat Lukášem Sýsem na konečných 3:3.

 

Šumavan Vimperk – SK Otava Katovice 3:3 (0:2)

Góly: 68. a 78. Čejka, 88. Sýs – 17. Rejšek, 22. Horejš, 57. Hovorka. ČK: 1:0 (65. Samohejl po 2 ŽK).

 

Katovického lídra bude ztrátou dvou bodů ve Vimperku dlouho mrzet. Ještě v 68. minutě by si na domácí nevsadil nikdo ani pětník. Jenže Šumavan nakoplo Samohejlovo vyloučení, vzápětí snížil a za deset minut se znovu prosadil Jakub Čejka. Bod urval po vyrovnávací hlavičce Lukáše Sýse, který nastoupil v základu po delší odmlce. Tři góly v oslabení – to tu dlouho nebylo.

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_muzi_vimperk_katovice/{/gallery}

 

 

KP Starších žáků

 

Třeboň/Břilice-Šumavan Vimperk  0:2 (0:1) 

       

góly: Chrášťanský J., Frček L.

 

sestava: M.Jaroš – J.Formánek, ,V.Bízek,  D.Samec, M.Uhlík, J.Koubek, O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, J.Chrášťanský

 

střídali:  J.Zahradník, O.Červený

 

Z naší první akce dal Honza Chrášťanský vedoucí gól a zdálo se,že zápas bude na pohodu. Dalších pět šancí jsme ale nedali a domácí začali pomalu vystrkovat růžky.My jsme se přizpůsobili jejich hře a uklidnění přinesl až gól Lukáše Frčka v 54.minutě  na 2:0.Teď nás čekají dva domácí zápasy,kde bychom chtěli bodovat na plno zhodnotil trenér Jiří Formánek.

 

 

Mini Cup 2014 5. kolo seriálu turnajů ročník 2008 a ml. FK Příbram

 

Seriál podzimních turnajů pro nejmenší je u konce. Jednalo se o 5 turnajů roč. 2008 a ml., kterého se účastnila družstva Příbrami, SKP Č. Budějovice, Strakonic, Dynama Č. Budějovice a Vimperku. Každý účastník uspořádal jeden turnaj a ze všech se poté udělalo konečné pořadí. Za absolvování celého seriálu si všichni borci zaslouží velikánskou pochvalu.

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk ročníky 2008-2009

 

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovic 4:2

branky: Uhlík D. 2x, Havlan V., Košnař D.

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 1:7

branky: Havlan V.

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Příbram12:0

branky: Uhlík D. 6x,Vondrášek T. 3x, Košnař D. 2x, Havlan V. 1x

 

TJ Šumavan Vimperk – Dynamo Č.Budějovice 3:0 kont.

 

 

Konečné pořadí:

1. TJ Šumavan Vimperk 79:36 38b.

2. FK Junior Strakonice 67:30 36b.

3. SKP České Budějovice 64:36 29b.

4. FK Příbram 13:74 4b.

5. Dynamo Č. Budějovice 12:59 2b.

 

Nejlepší střelec turnaje:

1. Havlan Vladimír 24 g. TJ Šumavan Vimperk

 

Nejlepší hráč TJ Šumavan Vimperk

Uhlík David

 

Sestava na odehraných turnajích:

Ročník 2008- Kryštof Roman, Drabeš Filip , Havlan Vladimír, Vinš David, Vondrášek Tomáš, Krejčí Filip, Hodina Petr, Karvan Jakub

Ročník 2009- Uhlík David, Košnař Denis

 

Trenéři:

Košnař Jiří, Vondrášek Petr, Havlan Vladimír

Všechny týmy byly oceněny poháry a medailemi a nejlepší borci si odnesli individuální ceny. S poděkováním dětem, rodičům, příznivcům a především hlavnímu pořadateli Mini Cupu 2014 Tomáši Kostkovi a přáním mnoho sportovních úspěchů pro naše nejmenší fotbalisty s pozdravem trenéři TJ Šumavan Vimperk.

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/kosnar_pribram/{/gallery}

 

 

Hokej:

 

Ročníky 08  ZS Vimperk sobota 25.10.2014

 

HC Vimperk – HC Strakonice 7:5

 

branky:Vondrášek 2,Jirán D. 2,Košnař,Kouřim D.,Vinš.

 

asistence:Vondrášek 2,Vinš 2.

 

Sestava HC Vimperk:Kús,Drabeš,Vinš,Košnař,Vondrášek,Švík,Samek,Jirán D.,Kouřim D.

 

Pohled trenéra Davida Vinše:Bohužel se nám termín křížil s turnajem kam jeli starší kluci (07)  na turnaj a nedali jsme dohromady druhý tým.K zápasu bych řekl,že Strakonice výborně bruslily my ze začátku byli ve stoje pak se kluci rozehráli a bylo to lepší celkově hokej hezký na obou stranách.Nás podržel hodně brankář.Líbila se mi bojovnost a nasazení od pulky zápasu.Velká pochvala pro kluky a poděkování do Strakonic (Marek Hrubý) za sehrání zápasu.

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/hokej_deti_vins_vimperk_strakonice/{/gallery}

 


Basketball

 

 

Bk Vimperk – Lions J.Hradec “B“ 56:91 (17:30; 30:48; 43:68)

 

K sobotnímu zápasu dorazil na palubovku celek z Jindřichova Hradce. Rezervní celek extraligového týmu, který svými výsledky z předcházejících zápasů budil respekt. Zápasy s Pískem a Kaplicí vyhrál 40bodovými rozdíly a tak bylo jasné, že Vimperk se bude muset hodně snažit, aby nedopadl stejně. Obavy se naplnily a hosté přijeli i s hráči, kteří v dřívějších letech hráli první či druhou ligu a někteří trénují a občas nakouknou do extraligových bojů. Rychlost, výskok, hra jeden na jednoho a především výborná úspěšnost střelby. Dá se říci, že všechny důležité aspekty basketbalu na straně Hradeckých. Vimperk se musel spokojit s jediným aspektem a to bojovností. Už po první čtvrtině, bylo jasné, že rozdíl mezi hráči je znatelný. Hradečtí co vystřelili, to našlo svůj cíl a to domácí koš. Hráli z lehkostí, každý vstřelený koš vypadal z jejich strany jako jednoduchý. Oproti tomu, domácí celek se na každý koš velmi nadřel a nečekaně často skóroval z útočných doskoků. Po třech dějství bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. Rozdíl dvaceti bodů, byl proti takovému týmu nehratelný. Hradečtí ale chtěli svůj výsledek okořenit co možno nejvyšším rozdílem ve skóre a začali praktikovat celoplošný press, se kterým se domácí hráči nedokázali vyrovnat a rozdíl ve skóre se vyhoupl na nelichotivých 35 bodů. Sportovně se musí uznat, že hráči J.Hradce, vyhráli zcela zaslouženě a předváděli basketbal, na který domácí celek neměl.

 

Střelci Bk Vimperk: M.Sitár 19, J.Hodina 9(1), M.Susol 9(1), Doule 8, M.Matyk a K Vácha po 4, M. Gála 2 a R. Klímek 1

 

 

Bk Vimperk – Bk Pelhřimov 70:69 ( 17:13; 37:31; 47:52)

 

K nedělnímu zápasu přicestoval do Vimperka celek až z dalekého Pelhřimova. Tým, který spoléhá především na své podkošové duo Kubíska – Fiala. Od začátku zápasu byl trend hostujících hráčů nacházet právě tyto dva obry ve svých řadách a ty buď své akce dovedli do úspěšného konce nebo je domácí hráči zastavili jen za cenu faulu. Poznání lépe se ale Vimperským dařilo na útočné polovině a proto po první polovině zápasu drželi vedení o 6 bodů. Ve třetí čtvrtině a i v na začátku závěrečného dějství, hostují hráči zvýšili svou agresivitu a otočili stav skóre ve svůj prospěch. Čtyři minuty před koncem dokonce tým z Vysočiny vedl o 9 bodů a s domácími to nevypadalo vůbec dobře. Po timeoutu, začali domácí aplikovat zónovou obranu, se kterou si Pelhřimovští nevěděli příliš rado a domácí celek pomalu ale jistě dotahoval náskok svého nedělního soupeře. Dvacet vteřin před koncem měli poslední útok k dispozici hosté a v zádech dvou bodové vedení. Nejlepší střelec zápasu, hostující Kubíska, vzal osud utkání do svých rukou a chtěl zpečetit výhru Pelhřimovských. Byl však duem Sitár – Vácha obrán o míč a tak 12 vteřin před koncem utkání měl domácí celek poslední šanci jak vyrovnat. Poslední akce byla zahrána na M.Susola, který se snažil najet do koše a vynutit si prodloužení střelením dvoubodového koše. Byl ovšem ztrojen a v posledním okamžiku, s přispěním trochu štěstí, odehrál míč na volného M.Matyka, který vteřinu před koncem vypustil střelu, která byla vítězná, neboť to byla střela tříbodová. Hostující celek jen nevěřícně sledoval, jak v táboře domácích, vybuchla euforie radosti.

 

Střelci Bk Vimperk: M.Susol 15, F.Doule a M.Sitár po 11, J.Hodina 9(1), M.Matyk 8(2), K.Vácha 8, R.Klímek 6 a M.Gála 2

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/basketball_vimperk_pelhrimov/{/gallery}

 

 

Foto:Zdeněk Formánek