5P vás 6. listopadu zahřeje!

5p

LUBOŠ POSPÍŠIL A 5P VE ČTVRTEK V PRACHATICKÉM

DIVADLE!

 

 

Matador české hudební scény Luboš Pospíšil přijede 6. listopadu se svou omlazenou kapelou 5P do Městského divadla v Prachaticích, a to jen den poté,co na velkém koncertu v paláci Akropolis pokřtí s hosty (Michal Prokop, David Koller, Vlasta Redl…) svou novou desku Soukromé elegie – desku, která se podle recenzí stane jedním z kandidátů na Anděla.

 

Pospíšil byl v 70. letech 20. století člen souboru C & K Vocal, pak se rozhodl pro sólovou dráhu. Prvním sólovým počinem byl v roce 1981 singl Kráska v nesnázích.

Na svém debutovém albu Tenhle vítr jsem měl rád spolupracoval s hudebním skladatelem Otakarem Petřinou a textařem Ladislavem Kantorem.

Druhou desku už natáčel se svou mateřskou formací 5P. Působil také jako zpěvák v jedné ze sestav skupiny Blue Effect a v roce 1989 s ní natočil singl Kampa.

V 90. letech spolupracoval se skupinou Biograf, posléze se vrátil s Bohumilem Zatloukalem znovu k 5P.

 

Od té doby, co Pospíšil skupinu 5P omladil, je kolem něj permanentně rušno.Sestava i po pěti letech společného hraní překypuje energií a dobrou náladou.Noví 5P se sehráli, zjistili, co jim sluší a kam je to táhne.Těšte se na naléhavý vokál protagonistův, košatou rytmiku a joplinovský vokál Páji Táboříkové, důmyslnou baskytaru Martina Štece, klávesovou rozmanitost Ondřeje Fencla i na prvotřídního kytaristu Mirka Linharta (Yo Yo band, Lenka Filipová trio, ad…).

 

Koncert v divadle začíná tradičně v 19.00 hodin. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v Infocentru za 180 Kč, na místě za 230 Kč.

 

HUDEBNÍ UKÁZKY

https://www.youtube.com/watch?v=qXNAsQsEhGc

https://www.youtube.com/watch?v=e4GBQ2oGeYk