3

Vzpomínka “Dušiček” proběhla klidně

“Dušičkový” víkend  nad Šumavou začal velmi poklidně malebným ránem. Pohledy z vrcholů šumavských kopců  slibovaly krásné dny.

 

1

 

2

 

Počasí vyšlo  podle předpovědi, stejně tak se ale, bohužel, naplnily obavy policistů z přecpaných silnicí “víkendovými” řidiči i zloději a vandaly na hřbitovech.

 

Svátek Všech svatých, spojený s tradiční vzpomínkou na zemřelé,  je pravidelně spjat se zvýšenou koncentrací  dopravy i lidí na místech posledního odpočinku. Množství zaparkovaných aut, nepozornost i lehkovážnost majitelů nahrávají  bohužel  pachatelům krádeží, kteří využívají právě takových situací.

Předběžné policejní statistiky hovoří o osmi životech, které během soboty a neděle vyhasly na našich silnicích. Zloději si ani v tento den neodpustili  řádění a  v několika případech se  vloupali do aut odstavených na parkovištích a  parkovacích místech u hřbitovů, v nižch neopatrní majitelé zanechali své osobní věci. Na Klatovsku byl o víkendu z pohledu policie poměrně klid,  oba dny nijak nevybočovaly z celoročních průměrů. 

 

V Sušici slavily svátek Všech svatých, a se vzpomínkou na své milované místní hřbitovy přišly, stovky obyvatel.

3

 

4

 

 

– red, foto P. Kavale –