Aktualizováno – Sportovní víkend 8.11. – 9.11.

Fotbal:

I. A třída: muži

 

Diváci ve Vimperku viděli deset gólů v duelu Šumavanu s Mirovicemi. Domácí vedli již 4:0, ale pak ubrali plyn a nechali hosty korigovat na příznivější skóre.

Šumavan Vimperk – FC Dimmpl Mirovice 6:4 (2:0)

Góly: Martin Šíp 2 (obě z 11), Michal Šíp 2, Samohejl, Málek – Císař 2 (1 z 11), Jakub Převrátil, Peterka

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/fotbal_muzi_vimperk_mirovice/{/gallery}

 

 

KP starších žáků:

 

Šumavan Vimperk- SKP České Budějovice  4:1 (1:0)   

     

góly:  Frček L.  2,  Šimandl V., Koloušek T.

 

sestava: M.Jaroš – J.Formánek, , D.Samec, V Bízek, M.Uhlík, J.Koubek, O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, V.Matoušek

 

střídali:  M. Wagner, Š.Pineau, J.Zahradník

 

Opět se nám povedl vstup do utkání a po rohovém kopu a závaru ve vápně Vojta Šimandl propálil vše co mu stálo v cestě a vedli jsme 1:0. Pak nás ale soupeř zatlačil a nevyužil několik slibných šancí a vše vyvrcholilo neproměněnou penaltou,kterou exekutor napálil do břevna.O osudu utkání rozhodl náš vstup do druhé půlky,který se nám opravdu povedl. Během 5 minut jsme dali tři góly ( dva Lukáš Frček a jeden Tomáš Koloušek). Hosté hrozili jen z rychlých protiútoků a z jednoho z nich snížili na 4:1.

Jsem rád,že jsme se s domácím publikem rozloučili výhrou. Jiří Formánek  yes

 

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/fotbal_st_zaci_vimperk_skp/{/gallery}

 

 

KP mladších žáků:

 

Vimperk – SKP ČB 1:0 (0:0)

branka: Koloušek

sestava Vimperka: Tachajev, Děd, Bízek, Vrábel, Matoušek, Vlček, Pineau, Červený, Koloušek, Chalupa, Chvosta, Novotný

 

Lukáš Sýs – trenér

“Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání. Hrál se velmi vyrovnaný fotbal, v prvním poločase jsme měli herní převahu a soupeře jsme pouštěli jen do pár situací, ze kterých ohrozili našeho brankáře. Naše střelba končila často u bránících hráčů soupeře. Ve druhém poločase nás soupeř zatlačil a hra se vyrovnala. Nejvíce hráči SKP hrozili ze standartních situací, které zahrávali bravurně, ale vždy nás podržel bezchybný Tachajev. V závěru zápasu, když už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, tak na sebe vzal odpovědnost Tomáš Koloušek a po samostatné akci rozhodl celé utkání. Musím pochválit všechny naše hráče za přístup k celému zápasu, fotbal nehraje jen těch osm lidí co jsou právě na hřišti, ale i hráči, kteří střídají a silný tým dělá silná střídačka. Kluci si touto výhrou zajistili první místo v tabulce a po podzimní části jsme MISTŘI krajského přeboru Jihočeského kraje. Je to obrovský úspěch a děkuji za tuto sezónu hráčům, rodičům a ostatním lidem, kteří se na našem úspěchu podíleli. Ovšem jsme jen v polovině soutěže a musíme se přes zimu důkladně připravit na jarní část soutěže.”

 

 

 Hokej:

 

HC Vimperk – TJ Jiskra Humpolec 2:3 po sn. (0:0,0:1,2:1 – 0:1)

 

Branky a nahrávky: 44. Předota O. (Kouba, Slabý), 57. Kouba (Paule) – 35. Cakl (Knězů, Holec), 60. Dvořák (Cakl), rozhodující nájezd Dolejš

 

Vyloučení: 9:7, navíc Hubata (HUMP) 5 + OK

 

Využití: 0:0

 

Rozhodčí: Urban – Mitáš, Horažďovský

 

Diváků: 300

 

Vimperk: Podskalský (Pixa) – Horejš, Předota O., Voldřich, R. Sitter, Kouba, Vítovec – Slabý, Vinš, Plouhar – Paule, Hail, P. Novotný – J. Sitter, Lang, Gabauer – Pešl ml.

 

Humpolec: Zour (Mikuš) – Cakl, Šerák, Zaňák, Bříza, Drábek, Hřeben, Vitera, Knězů, Hynek, Dvořák, Dolejš, Holec, Hubata, Jelínek

 

V neděli 9.11. sehráli vimperští hokejisté další utkání Krajské ligy mužů. Na zimní stadion ve Vimperku přijel tým Jiskry Humpolec, který se před zápasem nacházel na posledním místě tabulky. Vimperk, který byl v tabulce dva body před týmem z Vysočiny, potřeboval nutně zvítězit a měl k tomu ideálního soupeře.

 

První třetina nepřinesla nic zajímavého. Na hře bylo vidět, že jde o souboj celků, které se zatím v soutěži trápí herně i výsledkově. Ovšem hosté byli překvapivě aktivnější, měli více střel na bránu a více šancí. V jednom případě Podskalského zachránila tyč. První třetina tak skončila bez branek.

 

Do druhé třetiny vstoupili oba týmy o něco aktivněji, nervozita však byla znát na obou stranách a přibylo také vyloučení. První branku utkání vstřelili hosté, když se v 35. minutě, těsně po návratu Horejše z trestné lavice, prosadil nikým nepokrytý útočník hostí – 0:1. Domácí se snažili o vyrovnání, ale byli to opět hosté, kteří několikrát nebezpečně zahrozili a nebýt Podskalského, mohlo být jejich vedení po druhé třetině více než jednogólové.

 

Před třetí třetinou domácí trenéři ve snaze strhnout vedení na svou stranu promíchali sestavu a navíc museli vyřešit zranění Horejše, který z utkání před třetí třetinou odstoupil. Ve 44. minutě se podařilo domácím srovnat díky gólu Ondry Předoty, který se vrátil do sestavy po delší pauze a vedl si skvěle – 1:1. Necelé tři minuty po vyrovnávací trefě dostali hosté trest 5 minut plus do konce utkání za faul na Novotného. Domácím se naskytla jedinečná šance utkání rozhodnout. Samotná přesilovka se jim jako již tradičně vůbec nedařila. Navíc se domácí v početní výhodě sami provinili dvěma zbytečnými tresty a rázem se tak dostali do oslabení tří proti čtyřem, které se jim podařilo ubránit. V 57. minutě byl v brankovišti Humpolce dostatečně důrazný Pavel Kouba a Vimperk před koncem třetí třetiny vedl 2:1 a vše vypadalo na vítězství domácích. To se ještě více přiblížilo, když rozhodčí vyloučil v čase 58:26 hostujícího hráče za hákování. Ovšem ani ne za půl minuty fauloval naprosto zbytečně v útočném pásmu kapitán Hail a poslední minutu se hrálo 4 na 4. Hosté zavezli puk do útočného pásma, odvolali brankáře a dostali domácí pod tlak. Půl minuty před koncemzákladní hrací doby se nepodařilo Slabému vyhodit puk ze třetiny, hosté vystřelili od modré čáry a puk směřující mimo bránu tečoval humpolecký hráč za bezmocného brankáře Podskalského. Velký šok pro domácí hráče, ale ti se sami o vítězství připravili. Následovali samostatné nájezdy. Nikdo z trojice domácích borců (R. Sitter, Paule, Slabý) neuspěl, zatímco hosté jeden nájezd proměnili a brali tak druhý bod za vítězství po samostatných nájezdech. Je to velká škoda, ale takto ztratit 3 body v samotném závěru je netaktické a nedisciplinované.

 

Šanci napravit toto zaváhání budou mít domácí již tuto sobotu od 17 hodin, kdy se utkají na domácím ledě s tradičním rivalem ze Soběslavi.

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/hokej_muzi_vimperk_humpolec/{/gallery}

 

 

Basketball:

 

Bk Strakonice “B“ – Bk Vimperk 52:72 (19:14, 32:32, 39:54)

 

K dalšímu utkání odjeli Vimperští na půdu posledního týmu soutěže. Strakonice, ač prozatím bez výhry, jsou vždy na derby s Vimperkem velmi nahecovaní a potvrdili to i v tomto utkání. Zahuštěnou obranou prostoru okolo koše, nutí soupeře ke střelám ze střední a dlouhé vzdálenosti a to je právě problém, se kterým se vimperský tým už několik sezon potýká. Domácí, především díky laxnosti hostujících hráčů při doskakování, vyhráli první čtvrtinu o 5 bodů. Především v útoku, který byl zcela statický a bez pohybu, se nedařilo Vimperským skórovat a tak musela přijít rázná domluva od trenéra týmu. Ve druhé čtvrtině, se už obraz vimperského družstva a jeho hry zlepšil. Především díky zlepšené střelbě z delší vzdálenosti se podařilo výsledek zápasu vyrovnat a do druhé půlky oba týmy nastupovali za vyrovnaného stavu. Opět zafungovala změna na obranné polovině a díky zónové obraně se podařilo eliminovat útoky domácích a omezit jejich pokusy jen na střelbu z dálky, která často končila nepřesně a díky zlepšenému doskoku a rychlé rozehrávce, se dostávali především hráči M.Gála a P.Lukáš do úniků, které pomalu vracející se pětka hráčů domácích do obrany absolutně nestíhala. Výsledek třetí čtvrtiny vyzněl zcela ve prospěch vimperských hráčů. Skóre 7:22 z pohledu domácích, dávalo solidní náskok pro hostující tým do závěrečné periody. V té už si Vimperští pohlídali svůj náskok a ještě ho mírně navýšili a díky tomu zcela jednoznačně a zaslouženě zvítězili o 20 bodů. Výborným výkonem na útočné polovině prezentoval M. Matyk, který zaznamenal 24 bodů. Díky tomuto vítězství, se poměr výher a proher v této sezoně vyrovnal a Vimperští si také připsali první výhru na hřišti soupeře v této sezoně.

 

Střelci Bk Vimperk: M.Matyk 24(3), M.Susol 18, P.Lukáš 12(1), F.Doule 11, M.Gála 10, J.Hodina 4, K.Vácha 3, M.Sitár 0.

 

 

Bk Vimperk – Bk Strakonice “B“ 65:52 (14:10, 33:26, 50:40)

 

Následujícího dne byl na programu odvetný zápas. Začátek zápasu se nesl ve znamení výborné obrany domácího týmu, kdy pokračovala taktika zónové obrany, ale na rozdíl od sobotního zápasu, se vytratila u domácích hráčů úspěšná střelba. Díky tomu se hosté dostali po první čtvrtině do 4 bodového vedení. Ve druhé čtvrtině se začal prezentovat výborným výkonem P.Lukáš. Za tuto periodu zaznamenal 10 bodů a zadal impulz k obratu v zápase. Soupeř se ovšem nevzdával a oproti sobotnímu výkonu na domácí palubovce se prezentoval větší bojovností a především zlepšenou úspěšností střelby a tak nedovoloval Vimperským k odskočení na vyšší rozdíl. Ve třetím dějství se obraz hry moc nezměnil a domácí jen mírně navýšili své vedení. Začátek poslední periody přinesl tři rychlé koše ze strany strakonických hráčů a následoval oddechový čas domácích. Rozdíl ve skóre se zmenšil na pouhé dva body a bylo třeba znovu důrazné domluvit hráčům na palubovce. Přitvrzením na obrané polovině, kdy hostující hráči dokázali po zbytek zápasu skórovat už jen pouze z trestných hodů, se přece jen rozdíl ve skóre zvýšil až na 13 bodů. Domácí tedy potvrdili zlepšenou formu a připsali si třetí vítězství v řadě. Za 14 dní odjedou na půdu nepříjemné Kaplice a Písku. Při první konfrontaci v této sezoně Vimperští zaznamenali na domácí palubovce prohru s Kaplicí a výhru s Pískem.

 

Střelci Bk Vimperk: P.Lukáš 18, M.Sitár 11, M.Susol a F.Doule po 9(1), M.Matyk 8(2), J.Hodina 6, M.Gála a K.Vácha po 2.

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/basket_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

foto:Zdeněk Formánek