marek

Dvě vozidla narazila do stromu

Prachatice – Zdíkov – Nové Hutě 

 

Ranní dopravní nehoda si vyžádala lehké zranění řidičky, včerejší náraz řidiče do stromu se naštěstí obešel bez zranění.  

Dopravní policisté vyjížděli dnes před šestou hodinou ranní k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145 ve směru Vimperk – Zdíkov. Z dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička, která s osobním vozidlem Škoda Felicia nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla povaze a stavu pozemní komunikace a svým schopnostem, následkem čehož vyjela s vozidlem mimo komunikaci, kde se srazila s pevnou překážkou – stromem. Po dopravní nehodě skončila řidička v péči lékařů s lehkým zraněním. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na havarovaném vozidle je odhadem 10 000 korun.

Druhou dopravní nehodu řešili včera před desátou hodinou ranní dopravní policisté na silnici II. třídy číslo 168 v katastru obce Nové Hutě, v úseku Kvilda – Vimperk. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Toyota Auris, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze zledovatělé pozemní komunikace, následkem čehož při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk, vyjel do protisměru a dále mimo komunikaci, kde s levým zadním bokem vozidla narazil do stromu. Alkohol byl u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle je odhadem 120 000 korun.

Obě dopravní nehody dále prověřují prachatičtí dopravní policisté.

(pcr)