Sušické kadeřnice mají důvod slavit

Sušické kadeřnice uspěly na soutěži v Praze a všechny postupují do státního kola

 

Asociace středních škol a středních odborných učilišť Fisy a.s. pořádala v Praze  14. listopadu první ročník soutěže Koruna kreativity pro studenty v oborech – kadeřník, kosmetička a vizážista. Jednalo se o semifinálové kolo pro české školy s pěti soutěžními disciplínami, z nichž soutěžící s nejvyšším hodnocením postoupili do státního kola, kde se v lednu utkají s nejlepšími semifinalisty z moravských škol.  

 

Ze SOŠ a SOU  Sušice soutěžily tři žákyně v disciplíně Dámský společenský účesČas ke zhotovení společenského účesu byl 60 minut, modelky musely být předem oblečeny a nalíčeny. Odborná porota hodnotila především kreativitu, techniku, náročnost, čistotu a celkový efekt společenského účesu. V silné konkurenci soutěžících z českých škol dosáhli sušičtí mladí kadeřníci vynikajících výsledků. Žákyně Monika Herrmanová s modelkou Veronikou Tomanovou obsadila 2. místo. Také žákyně Kristýna Pelzerová s modelkou Anetou Rigovou a Tereza Brejchová s modelkou Janou Steblovou získaly výborné hodnocení, které jim rovněž zajistilo postup do finálového kola. 

 

1

Na foto zleva: soutěžící  Tereza Brejchová, Kristýna Pelzerová, Monika Herrmanová a jejich modelky.

 

Semifinále 1.ročníku soutěže Koruna kreativity, pořádá Asociace Fisy z.s., konkrétně předseda asociace, manažer akademie Pavla Filandra a profi foto model Jakub Syllte a Pavel Filandr, přední český kadeřník, vizážista, stylista a představitel vlastní kolekce.

 

Soutěž Koruna kreativity přinesla první ročník netradiční soutěže, a to nejen svými pravidly, ale rovněž celou atmosférou. Tématem soutěže byla kreativita a vítězi a postupujícími do státního kola se stali ti soutěžící, kteří předvedli perfektní techniku, iniciativu a nápaditost.

 

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice dorazila na tuto soutěž v hojném počtu třech soutěžících. Studentky za doprovodu pedagogického doprovodu ředitele školy J. Koláře a vedoucí odborného výcviku pro kadeřnický obor P. Skýpalové odvedly maximum a ukázaly prestiž školy a kadeřnického oboru.

 

Mezi velmi silnou konkurencí všech škol z českých krajů obdržely všechny tři postup do finálového státního kola, které se uskuteční v lednu následujícího roku. Tereze, Monice a Kristýně patří obrovská gratulace k perfektním výkonům, za něž skutečně obdržely koruny kreativity a přijedou právem bojovat do finále o titul mistra republiky v dámském společenském účesu. Dvojnásobná pochvala patří Monice Herrmanové, která se již v tomto kole umístila na druhém místě a celkově se zařadila mezi špičku soutěžících.

 

 

Za zmínění jistě stojí celkový úspěch sušické školy, který tři semifinalistky odvážely zpět domů, jako budoucí finalistky této soutěže, a mezi ostatními školami se tak SOŠ a SOU Sušice stala jednoznačně nejúspěšnější, v rámci velmi přísného hodnocení odbornou porotou z řad českých profesionálů.

 

Studentkám přejeme mnoho štěstí a úspěchů do finále a škole nejen děkujeme za účast, ale rovněž blahopřejeme k dokonalé reprezentaci,“ vyjádřil se Jakub Syllte, předseda soutěže.

 

GRATULUJEME!