uvod

Rozsvícení jsme odpočítali

uvod

 

Téměř hodinový kuturní program předcházel včerejšímu slavnostnímu rozsvícení velkého vánočního stromu a vánoční výzdoby na sušickém náměstí.

 

Něžná hudba fléten,  biblický příběh Marie a kováře, koledy… tím potěšily stovky přítomných  žákyně Zuzany Navrátilové, klienti z denního stacionáře Klíček a kapela Memento. Přání krásného adventního času  slyšeli obyvatelé města od starosty Bc. Petra Mottla, požehnání   tradičně od P. Václava Hese. 

 

strom susice 2014 65

A pak už se všechny  pohledy obrátily k ozdobenému vánočnímu stromu a začalo hromadné odpočítávání chvíle, kdy se strom a výzdoba na kašně, i anděl s hlásnou troubou rozzářily. Sušické náměstí tak včera dostalo tu správnou vánoční atmosféru.

 

{gallery}susice/2014/12_prosinec/kavale/{/gallery}

 

Našla se i chvíle na popovídání se sousedy a přáteli u horkého svařáku, nechyběly klobásy, trdelník a  další obvyklé občerstvení, perníčky, ozdoby, výtvarné dílny pro děti ….

 

Všem, kteří letošní program k přivítání Adventu připravili patří poděkování a  jim i všem obyvatelům města přání pohody a spokojenosti, pravé vánoční atmosféry v čase, který  nazýváme “svátky klidu.”

 

-red,  foto as, pk-

 

 

{gallery}susice/2014/12_prosinec/rozsviceni_strom_susice_kopie_web/{/gallery}