Mikuláš na kladině necvičil, ale …

ale zato vimperská děvčata z oddílu sportovní gymnastiky převedla v Sezimově Ústí vynikající výkony. Nezalekla se konkurence, překonala menší i větší obtíže a odnesla si pěkná umístění. Potvrdila to i předsedkyně oddílu sportovní gymnastiky TJ Šumavan Vimperk Marie Kotlíková:

 

“Mikulášský pohár ve sportovní gymnastice již tradičně pořádá TJ Spartak Sezimovo Ústí a to nejen pro děvčata, ale i pro chlapce. Letošního ročníku se zúčastnilo kolem sto šedesáti dětí. Děvčata soutěžila ve dvojboji akrobacie – přeskok, chlapci předvedli sestavy na kruzích, bradlech, koni na šíř, na akrobacii, hrazdě a nevynechali ani přeskok. Početné publikum obdivovalo cvičení těch nejmenších i 15ti letých slečen a mladých mužů. Bylo se na co dívat a potlesk ocenil každé vystoupení. V příjemné atmosféře závodilo i šest dívek z Vimperka.

 

V kategorii ml. žákyň se Barborce Zdeňkové podařil pěkný přeskok za 11,94 bodů a vybojovala si 16. místo. Jitka Pelešková zacvičila také moc pěkně a skončila na 18. příčce. V kategorii starších žákyň byla z vimperských gymnastek nejúspěšnější Pavla Vozobulová, která v náročné konkurenci obsadila 19. místo. Danielka Vašicová předvedla moc pěkný přemet přes stůl a Linda Pištěková zacvičila čistou sestavu na akrobacii.

 

sg tabor 1

 

V kategorii juniorky- ženy reprezentovala Vimperk velice zdařile Jana Krtoušová. Její přeskok přes stůl (rondat s obratem v druhé fázi) patřil mezi nejlépe provedené přeskoky.

Na akrobacii jí čekalo nemilé překvapení. Její kazeta s hudbou byla prázdná. CD zůstalo zřejmě v přehrávači ve Vimperku. Nepříjemná srážka (celý jeden bod) za cvičení bez hudebního doprovodu jí neminula, ale Janička si dokázala poradit. Nevzdala to a odměnou jí bylo konečné krásné umístění na 5. místě.

 

sg tabor uvod

A jak bylo slíbeno, na závěr přišel i Mikuláš předat medaile a diplomy těm nejlepším a také dárky všem zúčastněným dětem.”

 

 

{gallery}vimperk/2014/12_prosinec/sg_tabor/{/gallery}