uvod

Sportovní sklizeň ZŠ Smetanova

 

V uplynulém období se žáci naší školy zúčastnili několika turnajů, v kterých dosáhli velmi dobrých výsledků.

 

Nejprve jsme odjeli do Prachatic na okresní kolo turnaje ve stolním tenisu /ST/. V kategorii žáků 6.-7. tříd jsme turnaj vyhráli, starší kluci skončili na 3. místě.

 

O týden později se ve Vlachově Březí konal turnaj mladších žáků v sálové kopané /K/. V konkurenci osmi týmů našeho okresu jsme byli nejlepší a vybojovali si tak postup do krajského kola této soutěže.

 

{gallery}vimperk/2014/12_prosinec/kolafa_sport/{/gallery}

Poté následovala série turnajů ve florbalu/F/ v tělocvičně ZŠ Smetanova. Nejprve v  konkurenci osmi týmů našeho okrsku vyhráli mladší žáci, o týden později se stejný výsledek za účasti sedmi týmů podařil i jejich starším spolužákům, a tak si obě mužstva vybojovala postup do okresního finále této soutěže. V něm byli úspěšnější mladší žáci, kteří turnaj vyhráli a postoupili do krajského kola této soutěže, starší skončili na místě třetím.

 

O tyto sportovní úspěchy naší školy se zasloužili v kategorii mladších žáků: J. Formánek, M. Mucha, T. Koloušek /ST, K, F/,M. Janda, M. Jaroš, O. Rod, M. Vrábel/K,F/T. Děd/K/, O. Gabauer, P. Kopolovič /F/. V kategorii starších žáků: V. Robl, D. Král, M. Šenkýř /ST,F/, D. Kadlec, D. Herc, J. Mistr, L. Frček, J. Pokorný, P. Voldřich /F/.

Všem děkuji za výbornou reprezentaci naší školy a doufám, že podobné výsledky zopakujeme i  v dalších sportovních soutěžích.

Mgr. Jan Líkař učitel TV