Olympionik Vávra Hradilek vyzkoušel divokou vodu v Sušici

Sedmadvacetiletý stříbrný medailista z LOH 2012 v Londýně a mistr světa z roku 2013 kajakář VAVŘINEC HRADILEK, si do Sušice přijel pro novou loď a hned ji vyzkoušel. Na “divoké vodě” v sušickém bazénu, kde absolvoval  trénink na umělém protiproudu. 20. dubna 2008 si na závodech v Praze zajistil poslední jízdou nominaci na OH do Pekingu V olympijském závodě K1 obsadil 11. místo.

Suverénním výkonem se nominoval  na LOH 2012 do Londýna, kde v K1  získal stříbro a  v deblkánoích se Stanislavem Ježkem skončili v semifinále na celkovém devátém místě.

 hradilek 01

 

“Z mého pohledu je určitě výhodou, že sušický bazén si pořídil protiproud a  jsem přesvědčený, že ho rádi využijí jednotlivci i týmy při soustředění,”  chválil  Sušici při své poslední, úterní návštěvě. Stejně spokojený byl i s novou lodí, kterou si vyzvedl od  svého dodavatele – firmy GALASPORT s. r. o., jejíž zástupce, Vlaidislav Galuška, samozřejmě  při úterní exhibici nechyběl. GALASPORT je v současné nejlepším světovým výrobcem a desingérem  slalomových pádel a lodí. Výrobky sušické firmy využívají špičkoví sportovci stejně jako čiroká vodácká veřejnost po celém světe.

hradilek 14   hradilek 27

 

Spokojený je i ředitel Sportovišť města Sušice, Ing. Lukáš Hamák: “Samozřejmě jsme rádi, že si  k nám  našly cestu takové sportovní špičky, jako Vávra Hradilek. Těší nás, že můžeme poskytnout  kvalitní zázemí nejen kajakářům (ostatně Sušice si “sama” vychovává budoucí olympioniky), ale i ostatním sportovcům.  Obrací se na nás různé sportovní kluby, včetně reprezentace, a já  věřím, že naši  nabídku budou  intenzivně využívat.”

 

A Vávra Hradilek hned předvedl, jak si  s divokou vodou dokáže poradit i to, že to není nic pro měkkoty (odnesl si  elegantně vyhlížející modřinu).

-as-

 

 {gallery}susice/2014/12_prosinec/hradilek_web/{/gallery}

 

 

Vávra je jeden z nejnadanějších kajakářů světa, který kromě závodů ve vodním slalomu rád posouvá hranice extrémního kayakingu v divokých peřejích po celém světě.

Vávra začal s vodním slalomem v roce 1996. Po úspěších českých vodáků na Olympijských hrách v Atlantě téhož roku, měl motivaci stát se také jedním ze sportovců, reprezentující ČR pod pěti kruhy. O dvanáct let později se mu tento cíl splnil, když si vybojoval i přes těžké nominační síto letenku do Pekingu, kde později skončil na 11. místě. Vávra se sportem od mala hlavně bavil a kajak mu vždy byl a doposud je hlavně životním stylem a zábavou. V juniorských kategoriích to však „jen“ na zábavu nevypadalo, soudě dle dosahovaných výsledků světových závodů této kategorie. Vrcholem byl bronz na MSJ v roce 2004 v Rakousku.

Hned první rok mezi seniory rozhodl, že Vávra u sportu zůstane. První světový pohár a hned první vítězství tehdy dvacetiletého rodáka z Prahy ho katapultovalo mezi nejužší světovou špičku. Od té doby Vávra nastupuje na každý závod s nálepkou favorita a s touto rolí bojuje skutečně znamenitě. V Pekingu se ještě, jakožto nejmladší závodník ve startovním poli neprosadil, ale o rok později už na Mistrovství Světa ve Španělsku bral zlato v závodě hlídek a celkové 3. Místo v hodnocení světového poháru. Zatím největším úspěchem je však stříbrná medaile z individuálního závodu Mistrovství Světa ve Slovinsku v roce 2010. Tou dobou již také přichází na scénu adrenalin a sjíždění extrémních řek. Výsledkem je pozvání na závod Adidas Extreme World Champioship, kde dosahuje jakožto slalomář výborného 4. místa. V roce 2012 se Vávra úspěšně kvalifikoval do Londýna, kde získal stříbrnou medaili ve vodním slalomu. (www.vavrahradilek.cz)