Netradiční Silvestr? Na pláži u Lipna

Černá v Pošumaví – Letošní oslavy příchodu nového roku oslaví netradičně návštěvníci písečné pláže Windy Point v Černé v Pošumaví.

 

Silvestrovský program začne již od 10 hodin ráno povánočními trhy v týpí na pláži a soutěžemi pro děti. V 16 hodin přivítá návštěvníky několikanásobný mistr České republiky a vicemistr Evropy ve flairu, David Neumann, horkou Becherovkou, která bude pro příchozí hosty zdarma. Celým večerem bude hudebně provázet skupina Tabsker, která v několika vstupech zahraje průřez žánry ska a reggae, balkánskou dechovkou nebo překvapí elektronickým setem. V rámci programu bude probíhat barmanská školička nebo karaoke. Bohatý program završí půlnoční překvapení na Lipenském jezeře. Bar Windy Point bude otevřen až do ranních hodin. Program na pláži bude pokračovat i ve čtvrtek 1. ledna, kdy bude v případě příznivých klimatických podmínek připraven sportovní program s výlety na běžkách, nordických bruslích a saních, snowkiting, zápas v ledním hokeji nebo rybolov v ledu. Bar na pláži Windy Point bude otevřen od soboty 27. prosince 2014 každý den až do čtvrtka 1. ledna 2015 a vstup je stejně jako v letních měsících zcela zdarma.

 

Z příprav na pláži v Černé v Pošumaví, 25. prosinec:

{gallery}volary/2014/12/12_25_cerna_windypoint{/gallery}  

 

Silvestrovský program završí promítání v ledním (letním) kině Černá v Pošumaví, kde bude v pátek 2. ledna od 17:30 pod širým nebem vůbec poprvé v zimě promítán film Tučňáci z Madagaskaru. Vstupné na promítání je dobrovolné a výtěžek ze vstupného bude předán malé Kristýnce, která trpí mozkovou obrnou a na jejíž podporu se po celý týden budou sbírat víčka i na baru Windy Point.

 

Cílem netradičního programu na oblíbených letních místech v Černé v Pošumaví je oživení kulturní nabídky v období Vánočních prázdnin a vítáni jsou návštěvníci Lipenska stejně jako jeho obyvatelé.

 

Více info:

www.windypoint.cz

https://www.facebook.com/VickaPomocProKristynku

 

 

text Michal Rolčík

foto (ir)