Vánoční zloděj bot

Nejen kapesní zloději si ani o Vánocích nedají pokoj. Ten, o kterém je teď řeč, si “ježíška” vybíral přímo v domech :

 

Vánoční zloděj bot

Ve dvou domech pachatel poškodil vchodové dveře a na chodbách odcizil sportovní boty. 

 Dva případy odcizených sportovních bot byly oznámeny na obvodní oddělení v Klatovech. Neznámý pachatel násilně otevřel vchodové dveře do domu v ulici Měchurova v době od 24. do 25. prosince tohoto roku a na chodbě odcizil pár bot zn. Adidas. Situace se opakovala v domě na ulici Rozvoj ve čtvrtek 25. prosince – tentokrát večer majiteli záhadně zmizely boty zn. Nike. Poškozením vchodových dveří a odcizením bot vznikla škoda 7 500 Kč. Policie případy šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.
 
 
 

Sušicko / Narazil autem do autobusové zastávky

 V neděli ráno se řidič dostal s vozidlem do smyku a nárazem poškodil autobusovou zastávku. 

48letý muž ze Sušicka jel s vozem zn. Citroën Picasso po komunikaci obcí Chmelná v neděli 28. prosince 2014 v 7.30 hodin, ve směru od Sušice směrem na Podmokly. Na souvisle zasněženém povrchu komunikace se vyhýbal zmrazku, který ležel na silnici a dostal smyk. Řidič s vozidlem vyjel vlevo mimo komunikaci a narazil do dřevěné autobusové zastávky. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo, auto bylo obuto  zimními pneumatikami. Při dopravní nehodě vznikla škoda ve výši 75.000 Kč.
 
 
 

Sušice / Fyzické napadení

Muž převzal sdělení podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.  

Ublížení na zdraví a výtržnictví šetřili policisté na obvodním oddělení v Sušici.18. října tohoto roku v Sušici na komunikaci v ulici T.G. Masaryka, před několika osobami, 32letý muž z obce na Švihovsku fyzicky napadl místního 25letého muže. V půl třetí ráno  podezřelý ranou pěstí do obličeje srazil na zem muže a nohou jej kopl do hlavy. Po tomto fyzickém útoku byl muž se zraněním ošetřen u lékaře, se zraněním sse léčil nejméně tři týdny. Muž převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví.
 
 

Loupež

Dva dny před Šťědrým dnem dostal nečekanou “nadílku”: útočník napadl muže, protože chtěl vrátit peníze. Vzal mu i klíče od vozidla a odjel na Domažlicko, kde byl zadržen. 

V objektu klatovské ubytovny, v pondělí 22. prosince letošního roku, došlo ve večerních hodinách k loupeži. Muž ve věku 38 let z obce na Klatovsku vyhledal po dvacáté hodině dotyčného muže a požadoval vrácení dlužné částky. Podezřelý měl dlužníka rukou chytit pod krkem a tlačil na něj a ohýbal ho přes zábradlí schodiště a neustále se dožadoval vydání peněz. Při fyzickém napadení vzal poškozenému z ruky klíče od osobního vozidla, jehož vlastníkem je jiná osoba, a z ubytovny utekl. Muž odjel s vozidlem, které zanechal odstavené v obci Klenčí pod Čerchovem, kde byl policisty zadržen a následně umístěn do policejní cely. Policie zahájila úkony trestního řízení a muž převzal usnesens obviněním ze zločinu loupež. Pachatel může být potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.
 
 
-red, p cr-