nehody

Náklaďák se převrátil ze stráně

Dopravní nehoda

 

SUŠICKO – Po bočním střetu s protijedoucím automobilem se řidič s nákladním vozidlem dostal na krajnici a převrátil se ze stráně. 

Nákladní vozidlo zn. Tatra 815 řídil v pondělí 29. prosince 2014 v 14:08 hodin 26letý muž z obce u Sušice po komunikaci ve směru od obce Červená na obec Rejštejn. Přibližně dva kilometry za obcí Červená se míjel s protijedoucím vozidlem tov. zn. Jeep Cherokee, které řídil 36letý muž z Kašperskohorska a došlo k bočnímu střetu vozidel.
 
Řidič s nákladním vozidlem vjel na pravou krajnici, která se pod tíhou vozidla utrhla a nákladní vozidlo se převrátilo ze strmého srázu po pravé straně. Předem odhadnutá škoda byla vyčíslena na 860 tisíc korun.
 
Ke zranění osob nedošlo. Dechovými zkouškami bylo vyloučeno požití alkoholu u obou řidičů.
 
—-
Plzeň – Řidiči v Plzeňském kraji by měli být opatrní při jízdě na vozovkách všech typů. V regionu byly v noci zatím největší mrazy v letošní zimě, všude pod minus deset stupňů Celsia, místy až minus 17 stupňů. Ve vyšších polohách se mohou tvořit sněhové jazyky; vítr zatím není moc silný. Na západě území začalo ráno drobně sněžit, řekl ČTK dispečer krajských silničářů Jiří Slapnička.(denik.cz)
 
-red, p cr-