Silvestrovská půlnoc na Mouřenci

V letošním roce byl Mouřenec přístupný celkem dvaatřicetkrát!

 

Od 16. listopadu (pořad Sametový Mouřenec) do dnešního dne přišlo na Mouřenec odhadem 570 návštěvníků. Během celého roku přilákaly bohoslužby, prohlídky, koncerty, přednášky, meditace a jiné pořady celkem přes 2000 lidí. Největší zájem (cca 120 – 150 lidí) byl o koncerty písní Karla Kryla (skupina MISSA 16.11.), koncert Žihelského sboru (21.12.) nebo promítání Anděla Páně s Jiřím Strachem (27.12.). Stovky lidí přilákaly také dvě slavnostní bohoslužby v květnu a v září.

 

andel 2014 strach2 

Vánoční promítání pohádky Anděl Páně, která částečně vznikala i na Mouřenci, se stalo v půvabném kostelíku novou tradicí.

 

andel 2014 strach

 

Poslední letošní, nebo chcete-li první novoroční, pozvánku do šumavského kostela na Mouřenci u Annína přijměte právě na středeční půlnoc. Podobně jako před rokem i letos přivítáme nový kalendářní rok půlnoční silvestrovskou mší při svíčkách. Kostel bude přístupný od 23:30, kdy zde bude znít reprodukovaná tlumená hudba. Příchod nového roku 2015 oznámí památný zvon z roku 1329. Po přípitku a přání (přípitek řeší každý návštěvník ve své režii) zazní česká a šumavská hymna a poté začne P. Tomas van Zavrel sloužit bohoslužbu při svíčkách. Areál hřbitova nasvítíme loučemi, přesto doporučujeme přibalit baterky a teplé oblečení.

mourenec nocni

 

 

silvestrovska pulnocni mse na mourenci

 

Pevné zdraví, hodně důvodů k radosti a úsměvům a dobrý a ve všech ohledech požehnaný rok 2015 Vám přejí:

Lukáš Milota,

Helena Pekárková,

P. Tomas van Zavrel,

Jana Kadlecová

a ostatní přátelé Mouřence

 

 

PF2015 Mourenec-Maurenzen