Odpověď starostky na aktuální téma

A máme to tu znovu! Sníh a velký problém s úklidem schodů a chodníku po sídlišti!

 

Ing. Jaroslava Martanová:

 

Údržba chodníků, komunikací a schodišť na sídlišti Míru a starém sídlišti je v kompetenci Městských služeb Vimperk, kte jsou také za ni odpovědny. Pro tuto lokalitu jsou vyčleněni  čtyři zaměstnanci, kteří mají na starosti údržbu chodníků a schodišť (zametání sněhu, solení) a pomocí techniky je udržována ta část, která je přístupná pro tento způsob údržby. Dnes v 10.00 byla provedena kontrola stavu schůdnosti chodníků na sídlišti Míru, ale nejen tam, kde pracují uklízeči. Stav je takový, že 90 % chodníků je beze sněhu a ledu, zbytek je schůdný a doklízí se.

 

Zodpovědnost za úklid sněhu v celém městě mají Městské služby Vimperk a jejich snahou je uklízet sníh, ale vše záleží na povětrnostních podmínkách jaké jsou a  jak dlouhý mají průběh. Na úklid mají 65 km chodníků a není v silách nikoho, aby těsně po spadu sněhu bylo vše černé. Ruční úklid sněhu se odehrává po celém Vimperku, nejen na sídlišti, a to vše musí zvládnout 8 pracovníků městských služeb, na které se lze spolehnout.

Jinak je standardní postup ten, že lidé se ozvou na telefon pracovníků města nebo ing. Krále a ti se podle povětrnostní situace snaží ihned reagovat. 

 

 

 

2.1.2015

 

 

 

 

 

V minulých dnech ve Vimperku napadlo cca 10 cm sněhu a je kalamita! Fotky, které jsme pořídili jsou v rozsahu 1km po vimperském sídlišti. Sami si můžete udělat obrázek, jak se ve Vimperku uklízí sníh. Ano, některé chodníky kam zajede traktůrek s posypem jsou ze 70% bez sněhu. Ale kam se tahle technika nedostane, tak bude asi muset někdo vyrazit uklízet! Ale ne odpoledne, ale když jdou ráno lidi do práce!! Kdo je za to zodpovědný?!! Od doby, co napadl sníh, nebylo vidět jediného člověka, který by uklízel… 

 

 

 {gallery}vimperk/2014/12_prosinec/schody_sidliste/{/gallery}

 

 

-red-