Okradli je, když spali

Poškození spali v objektech

ŽELEZNORUDSKO – V noci ze čtvrtka na pátek pachatel vykradl dva rekreační objekty i rodinný dům. 

V obci Hojsova Stráž kradl neznámý pachatel ve třech objektech v době, kdy uvnitř spali rekreanti. V noci z 1. na 2. ledna vnikl po vypáčení vstupních dveří do dvou rekreačních objektů a v prvním z chodby odcizil pánskou bundu a z dalšího v kanceláři vzal finanční hotovost. Z rodinného domu v kuchyni odcizil z peněženky finanční hotovost. Celková škoda přesáhla padesát tisíc korun.
Policie případy šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
 
 

Nenašel svou bundu

SUŠICKO – Prvního ledna v ranních hodinách muž v restauraci zimní bundu nenašel. Pachatel odnesl i peněženku s platební kartou. 

Poškozený majitel z Plzně oznámil na obvodním oddělení krádež bundy s peněženkou. Ve čtvrtek 1. ledna v restauraci na Modravsku, v době od 1.00 do 5.00 hodin, neznámý pachatel odnesl volně odloženou pánskou zimní bundu, ve které měl poškozený peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, osvědčení o registraci vozidla a platební kartu peněžního ústavu. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Výše škody činí devět tisíc korun.
 
 

Krádež v dílně i v baru

KLATOVSKO – Pachatel z dílny odnesl sadu klíčů i přepravku s láhvemi od piva. V baru ukradl mobilní telefon. 

Uvnitř dílny pachatel odcizil dvě sady klíčů a plastovou přepravku s láhvemi od piva. Poškozením zařízení a odcizením věcí vznikla škoda dosahující osm tisíc korun.
 
Krádež mobilního telefonu oznámila na obvodní oddělení v Sušici poškozená žena. Ve čtvrtek dne 1. ledna v době od 5.30 do 6.00 hodin v Sušici neznámý pachatel využil nestřeženého okamžiku a odcizil v baru na ulici T. G. Masaryka volně odložený mobilní telefon zn. IPhone 5S v hodnotě patnáct tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.
 
 

Řídil pod vlivem návykové látky

HORAŽĎOVICE – Policisté v pátek kontrolovali řidče z Písku, který měl test pozitivní na amfetamin. 

V pátek 2. ledna tohoto roku jel s vozidlem zn. Škoda Felicia v Horažďovicích 22letý muž z Písku. Ve 23.15 hodin byl policisty z dopravního inspektorátu kontrolován na Strakonické ulici a podrobil se dechové zkoušce, která byla negativní. Provedený test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici. Uvedený muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.
 
-red, p cr-