Zvýšení poplatků, zadání územní studie

Zvýšení poplatků, zadání územní studie, doporučení slevy z kupní ceny a další body měla na svém prvním letošním jednání na programu rada města Sušice. Sešla se v pondělí 12. ledna v malé zasedací místnosti radnice, zúčastnilo se všech 7 radních.

Z jednání rada přijala následuíjcí usnesení:

 

Rada města schválila knihovní řád Městské knihovny v Sušici organizace Sušické kulturní centrum, p. o.

Změny týkající se knihovního řádu se týkají ceníku za upomínku MVS 50 Kč a dálevšeobecného  ustanovení v bodě 6 b) u knih starších roku 1990  – čtenář  uhradí navíc poplatek 200  Kč (v případě ztráty nebo poškození zapůjčeného titulu),  který bude použitý na doplnění a obnovu knihovního fondu.

 

 

Rada města vzala na vědomí změněnou provozní dobu kavárny v kině

– Ke konci roku došlo k personálním změnám na pozici provozního kavárny. Vzhledem k této skutečnosti byl nastaven úvazek pouze jako poloviční a posunula se otevírací doba kavárny. Tato opatření vedla k úspoře finančních prostředků na mzdové náklady na kavárnu. Kavárna je v provozu vždy před představením nebo programem v budově SIRKUSu.

 

 

Rada města schválila pronájem části stavební parcely č. 2993, včetně části objektu čp. 718, Sušice II., který je její nedílnou součástí, vše k.ú. Sušice nad Otavou, firmě T-Mobile CZ a.s. k umístění její základnové stanice, na dobu určitou 15 let ode dne účinnosti smlouvy, za nájemné ve výši 90 000 Kč ročně + DPH v zákonné výši, a pověřila starostu města podpisem nájemní smlouvy.

 

Rada schválila zveřejnění záměru pronájmu částí ppč. 2256/1 o výměrách cca 25 m2, 21 m2, 25 m2, 35 m2 a 22 m2, části ppč. 2254/14 o výměře cca 8 m2, části ppč. 2257/3 o výměře cca 20 m2 a části 318/11 o výměře cca 23 m2, vše k.ú. Sušice nad Otavou, pro zřízení restauračních předzahrádek

 – Žádosti o pronájem   plochy pro  zřízení letních předzahrádek před kavárami a restauracemi se každoročně opakují, proto již nyní rada projednala a schválila záměr pronájmu  dotčených ploch, za stejnou cenu nájemného jako v loňském roce,  4 Kč/m2.

 

 

Rada města schválila smlouvu o zřízení věcného břemene mezi městem Sušice a firmou RWE GasNet, s.r.o. na pozemku p.č. 1953/1 k.ú. Sušice nad Otavou a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

 

Rada města projednala záměry  prodeje pozemků  a nedoporučila zastupitelstvu rozhodnout o prodeji stavební parcely č. 3363 k.ú. Sušice nad Otavou o výměře 53 m2, včetně objektu bez čp., který je její součástí, a části pozemkové parcely č. 1926/12 k.ú. Sušice nad Otavou o výměře cca 50 m2 do soukromého vlastnictví.

 – Nový územní plán zahrnul tyto pozemky do plochy P15-PV-su (veřejná prostranství s převahou zpevněných ploch) a je zde plánovaná komunikace.

 

 Rada města doporučila zastupitelstvu rozhodnout o prodeji části pozemkové parcely č. 1586/3 k.ú. Sušice nad Otavou o výměře cca 45 m2,o prodeji pozemkové parcely č. 542/4 k.ú. Sušice nad Otavou o výměře 173 m2, schválila záměr prodeje částí pozemkových parcel č. 398/6 o výměře cca 225 m2, 542/55 o výměře cca 25 m2 a 398/3 o výměře cca 400 m2.

 

 

Rada města doporučila zastupitelstvu města rozhodnout o slevě z kupní ceny za nemovitosti objektu čp. 257 v Sušici III, Nábřeží Jana Seitze, stavební parcely č. 1329 a pozemkové parcely č. 1592/11, vše k.ú. Sušice nad Otavou (bývalý objekt DDM) z důvodu chybějící kanalizační přípojky ve výši 50 000 Kč.

Tento objekt není připojen na kanalizaci, jak bylo ve výzvě k podání nabídek inzerováno a majitelé musí vybudovat kanalizační přípojku za cca 200 tis. Kč. V květnu 2014 požádali město o slevu z kupní ceny, neboť údaje uvedené ve výzvě měly vliv na jejich rozhodování o výši nabídkové kupní ceny. Po posouzení možných variant, včetně  znaleckého posudku, bylo vybráno řešení  slevou z kupní ceny, což také rada zastupitelstvu města doporučila.

 

 

Rada města vzala na vědomí zápis z jednání dozorčí rady společnosti Sušické lesy a služby s.r.o. ze dne 16. 12. 2014.

– Jednatel společnosti předložil dozorčí radě ukazatele hospodaření s výnosy vyššími než náklady ve všech střediscích, seznam pohledávek, z nichž některé jsou řešeny soudní cestou, projednal se členy DR problematiku provozu dtávající truhlárny v areálu společnosti.

 

 

Rada města schválila zadání vypracování územní studie „Sušice – bývalá kasárna Pod Kalichem“ společnosti AF – CITYPLAN spol. s. r. o.  Praha,  v ceně 145 000 Kč + DPH a pověřila starostu podpisem smlouvy o dílo.

Podle Územního plánu Sušice, který byl vydán dne 17. 9. 2014, je pro území bývalých kasáren Pod Kalichem podmínkou zpracování územní studie, před parcelací a realizací záměru výstavby.  V případě územní studie musí zakázku zpracovávat projektant, který se zabývá územně plánovací dokumentací – obvykle ten, který zpracovával  zpracovával územní plán. Je to výhodné z hlediska znalosti území, platného územního plánu a dostupnosti podkladů. V souladu se směrnicí o zadávání zakázek malého rozsahu  byla poptávka zaslána společnosti AF Cityplan spol. s. r. o., která vypracování územní studie „Sušice – bývalá kasárna Pod Kalichem“ provede za cenu nižší než byl původní odhad (145 000 Kč + DPH).

 

Dále byl schválen příspěvek pro gymnázium ve výši 6 tis. Kč na doplatek pronájmu  ledové plochy na ZS, starosta města informoval o neschválení dotace z Krajského úřadu Plzeňského kraje ve výši 4,8 mil. Kč na nákup biochemického analyzátoru, diagnostického ultrazvuku a serveru pro Nemocnici Sušice o. p. s., o  vydání kolaudačního souhlasu  na bazén a kontrole, která na MÚ proběhla ze strany Ministerstva vnitra. Avizoval také společné  jednání ke zrušené autobusové lince do Českých Budějovic – toho se ve čtvrtek minulý týden zúčastnili starostové z okolních dotčených obcí.

-red-

 

Podruhé v letošním roce se rada města sejde  příští týden, v pondělí 26. ledna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rada města schvaluje knihovní řád Městské knihovny v Sušici organizace Sušické kulturní centrum, p. o.