Monika Hermanová je Mistryní ČR

Mistrem republiky se stala žákyně ze SOŠ a SOU Sušice

 

Minulý týden se konalo v Praze MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY– finále soutěže KORUNA KREATIVITY, kterou pořádala Asociace Fisy z.s., akreditovaná MŠMT, konkrétně předseda asociace, manažer akademie Pavla Filandra a profi foto model Jakub Syllte a Pavel Filandr, přední český kadeřník, vizážista, stylista a představitel vlastní kolekce. Soutěž byla určena pro studenty z oboru – kadeřník, kosmetička a vizážista.

 

Ze semifinálových kol, které se konaly v listopadu loňského roku v Čechách a na Moravě, postoupilo celkem 55 soutěžících v pěti disciplínách: Dámský společenský účes, Soutěžní make-up, Body art (malba na tělo), Nail art (malba na nehty) a Pánský střih a styling. V soutěži se posuzovala především kreativita, technika, nápaditost i celkový out-fit modelky, modela. Jednotlivé soutěžní disciplíny hodnotily odborné poroty složené z řad profesionálů pro daný obor, přítomna byla například i Olga Knoblochová, 1. dáma české kosmetiky. Překvapením pro soutěžící byla VIP porota složená z mediálně známých osobností. Fotograf Robert Vano, modelka Vlaďka Erbová a zpěvák kapely Support Lesbiens Kryštof Michal měli za úkol zvolit ze všech soutěžních kategorií (z 55 soutěžících)  MISTRA KREATIVITY. 

 

Ze SOŠ a SOU Sušice postoupily ze semifinálového kola tři žákyně v disciplíně Dámský společenský účes. Tereza Brejchová s modelkou Janou Steblovou se umístila na 12. místě, Kristýna Pelzerová s modelkou Anetou Rigovou obsadila krásné 4. místo.

 

akub Syllte, Veronika Tomanová, Monika Herrmanová, Pavel Filandr

 

Nejúspěšnější žákyní ze SOŠ a SOU Sušice se stala Monika Herrmanová s modelkou Veronikou Tomanovou, které bylo uděleno několik nejvyšších ocenění. Od odborné poroty získala 1. místo v disciplíně Dámský společenský účes a stala se tak MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY. VIP porota ji zvolila jako MISTRA KREATIVITY. Asociace Fisy z.s. vyhlásila Moniku Hermanovou ABSOLUTNÍM LAUREÁTEM soutěže KORUNA KREATIVITY, tudíž soutěžícím s nejlepším výsledným hodnocením ze všech soutěžních disciplín. Vítězka si odnesla od Asociace Fizy z.s. mnoho hodnotných cen, přítomní zástupci profesionálních kadeřnických firem určili také Moniku Herrmanovou jako nejlepší soutěžící a pozvali ji na školení zdarma.

 

Vedení školy děkuje všem žákyním za vzornou reprezentaci školy, města Sušice a Plzeňského kraje. Zvláštní poděkování patří vítězce tří výše zmíněných cen a všem ostatním, kteří se na tomto významném ocenění podíleli. Takový úspěch se nestává každý den. Je to výsledek kvalitní, dlouholeté a cílevědomé práce učitelů a žáků oboru kadeřník. Zároveň je to velmi dobrá pozvánka pro nové zájemce o tento obor. Jak je z výsledků vidět, tak je obor Kadeřník v Sušici vyučován velmi dobře.

 

GRATULUJEME!

IMG 0349  IMG 0393