Za petardu mu hrozí až dva roky

Za zapálenou petardu, hozenou na sál, si může útočník jít ‘sednout’ na dva roky

SUŠICE/Petrovice – Muž hodil v restauraci doprostřed sálu zapálenou petardu, ta při detonaci zranila ženu

     Dvaadvacetiletý muž z Hartmanic na mysliveckém bálu, který se konal koncem listopadu v restauraci v Petrovicích u Sušice, úmyslně zapálil a poté hodil doprostřed sálu jednu papírovou petardu, která poté detonovala. Přitom její zbytky popálily na pravé noze ženu, která se nacházela nejblíže u detonace, a jeden muž po této detonaci špatně slyšel. Včera viníkovi sušičtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Vydal se na večerní lyžování posilněn alkoholem?

Špičák – Policisté řidiči při dechové zkoušce naměřili 1,80 promile alkoholu v krvi.

V neděli 25. ledna v 19:23 zastavili a kontrolovali železnorudští policisté před viaduktem sedmatřicetiletého řidiče osobního vozidla tovární značky Peugeot 106 po předchozí jízdě po silnici ve směru od Železné Rudy na Špičák. Řidič se na výzvu policistů dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. První odborné měření ukázalo pozitivní výsledek 1,76 promile alkoholu v krvi, při opakované zkoušce byla naměřena hodnota 1,80 promile alkoholu v krvi. Řidič byl zadržen a převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté mu dále zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

 

Sanitka skončila v příkopu u silnice

SVÉRADICE – Řidič na sněhem pokryté vozovce dostal smyk. Škoda byla vyčíslena na 250 tisíc korun.  

V úterý 27. ledna 2015 v 01:10 hodin řídil třiačtyřicetiletý řidič služební vozidlo rychlé záchranné služby na silnici mezi obcemi Svéradice a Babín ve směru jízdy na Svéradice. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na sněhem pokryté, neposypané vozovce smyk, který nezvládl a následně vyjel vlevo mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na levý bok. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. Ve vozidle jela společně s řidičem spolujezdkyně – zdravotní sestra. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, škoda na vozidle byla  vyčíslena na 250 tisíc korun.

 

 

Zančně opilý muž ležel na terase restaurace

 

SUŠICE – Při policejní kontrole byl agresivní. Policisté ho transportovali do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.  

Ve středu ráno v jednu hodinu po půlnoci přijali sušičtí policisté oznámení o tom, že v obci Sušice na terase restaurace leží nějaký muž. Po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o šedesátiletého muže z Kladna. Muž ve stavu značné opilosti ležel na místě veřejnosti přístupném, čímž vzbuzoval veřejné pohoršení. Při policejní kontrole byl muž agresivní, s hlídkou nespolupracoval a vzhledem k hustému sněžení a teplotě pod bodem mrazu svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví. Policisté muže vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, která ukázala pozitivní výsledek 1,83 promile alkoholu v krvi. Muž byl zajištěn a převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Sušičtí policisté věc zaevidovali jako přestupek proti veřejnému pořádku, věcí se dále zabývají.

 

– p cr, red-