Kamion vyprošťovali 10 hodin

Policisté žádají občany o spolupráci

SUŠICE – V sobotu dopoledne došlo k dopravní nehodě, kdy řidič kamionu chtěl zabránit střetu s protijedoucím vozidlem a havaroval. Škoda  přesahuje půl milionu korun.

       V sobotu 31. ledna krátce před desátou dopoledne  jel 42letý  řidič z Prahy s vozem Mercedes Benz Axor po silnici ve směru od Dlouhé Vsi na Sušici. Při projíždění mírné levotočivé zatáčky, vjel s vozidlem na pravou krajnici. Ta se pod váhou kamionu utrhla a auto po několika marných manévrech skončilo  v protisměru, kde narazilo do svodidel a převrátilo se na bok. 

 

Při šetření příčiny nehody řidič uvedl, že se chtěl vyhnout protijedoucímu autu, aby nedošlo ke střetu.

 

obrazek150

 

obrazek148

 

 

Kamion, který zůstal zůstal viset ve stráni zapřený za strom nad řekou zhruba 3 metry pod úrovní silnice, začali zhruba v 10 hodin vyprošťovat sušičtí hasiči – profesionálové i jednotka SDH.

 

 

obrazek149

 

obrazek151

 

 

Řidič vyvázl bez zranění, z vozidla se dostal sám před příjezdem hasičských jednotek. Dechová zkouška neprokázala žádný alkohol. Řidič  si sám zajistil těžkou techniku i  odtah, na místo nehody musela být kvůli ztíženému terénu přivolaná posila v podobě jeřábu. Hasiči ve spolupráci s odtahovou službou a obsluhou těžké techniky vyprošťovali kamion téměř 10 hodin. Museli odstranit svodidla a zajistit, aby do Otavy nevytekly provozní kapaliny, které unikly jen v  malém množství. Do řeky se nebezpečné látky nedostaly.

 

Škoda, která vznikla  na vozidle, na krajnici, schodišti i zábradlí, byla odhadnuta na 525 000 Kč.

  

      Policisté žádají o spolupráci svědky sobotní nehody – zejména při zjištění protijedoucího vozidla, jemuž se kamion vyhýbal, a jeho řidiči.  Řidič havarovaného kamionu uvedl, že by se mělo jednat o vůz  tmavě šedé barvy v provedení MPV.

 

– red, el,  hzs, p cr-

 

Tato nehoda ale nebyla ani první, ani poslední v době pololetních prázdnin a víkendu. Několik fotografií od hasičů z pátečních dopravních nehod:

 

{gallery}susice/2015/02_unor/vikendove nehody/{/gallery}