nehody

2,15 promile a betonový můstek…

Pod vlivem alkoholu havaroval

SUŠICKO – V sobotu ukončil řidič svou jízdu s vozidlem nárazem do betonového můstku. Nadýchal 2,15 promile alkoholu. 

     V sobotu 7. února jel 33letý řidič ze Sušicka s Fordem Fiestou  ve směru od obce Dražovice na Čimice. Na rovném úseku v 18.35 hodin přejel do protisměru a vlevo mimo vozovku a narazil přední částí vozidla do betonového můstku. Řidič se podrobil dechové zkoušce – přístroj naměřil 2,00 a opakovaně 2,15 promile alkoholu. Muž byl převezen s lehkým zraněním do nemocnice v Sušici, kde byl proveden i odběr krve. Škoda činí 3 000 Kč. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Zovu (nejen) alkohol za volantem

KLATOVSKO – Osmnáctiletý řidič nadýchal 2,53 promile alkoholu a devatenáctiletá žena měla pozitivní test na návykové látky. 

V neděli 8. února letošního roku řídil 18letý muž z Tábora vozidlo zn. Peugeot 307 z parkoviště v obci Špičák po komunikaci do Železné Rudy. Při návratu zpět ve 21.05 hodin uvízl ve sněhové závěji u účelové komunikace. Policisté jej v rámci hlídkové činnosti zpozorovali a následně zkontrolovali. Provedenou dechovou zkouškou bylo naměřeno 2,28 a opakovaně 2,53 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden i odběr krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
V Horažďovicích byla v sobotu 7. února deset miut před půlnocí  kontrolována 19letá řidička z obce na Plzni-jihu, která řídila vozidlo zn. Peugeot. Provedený test na užití omamných a psychotropních látek byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Žena byla převezena k lékařskému vyšetření do nemocnice v Sušici a byl jí zadržen řidičský průkaz.
 

Podvod a podílnictví

SUŠICE – V baru na výherním automatu vyhráli. Výhru si nechali vyplatit dvakrát, obsluha baru  jim svou “zapomnětivostí” pomohla…

Ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření 27letá žena, 26letý a 27letý muž ze Sušice z přečinů podvod a podílnictví formou spolupachatelství. 17. prosince loňského roku v nočních hodinách navštívili bar v Sušici, kde žena a mladší muž na výherním automatu vyhráli částku 20 000 Kč. Obsluhující žena vyplatila finanční hotovost zákazníkům, ale v přístroji zapomněla výhru vymazat. Uvedení pokračovali ve hře a nechali si vyplatit dalších 11 000 Kč. O tuto částku se rozdělili s  dalším mužem.
 
 

Nalezený telefon neodevzdala na správné místo

KLATOVY – Důchodkyně našla mobilní telefon, který předala příbuznému. Převzala sdělení podezření z přečinu zatajení věci. 

Poškozený občan oznámil 6. prosince 2014 na obvodním oddělení v Klatovech ztrátu mobilního telefonu zn. Samsung Galaxy S5. Tento telefon ztratil předchozí den na procházce v Klatovech, zřejmě na ulici Čapkova. Policisté zjistili, že tento telefon našla 70letá místní žena a předala jej svému příbuznému. Sdělení podezření z přečinu zatajení věci bylo ve zkráceném přípravném řízení předáno sedmdesátileté ženě. Škoda činí 18 tisíc korun.
   
Podle trestního zákoníku, kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
 

– p cr, red-