Bílá tma a nehoda zablokovala silnici

I když provozovatelé vleků a sjezdovek při  každé další sněhové nadílce jásají a doufají v co nejdelší sezónu, na silnicích už tolik euforie sníh nevzbuzuje. Množství dopravdních nehod, které se s každou další  ‘dávkou’ sněhu vyskytne, je většinou lehčího charakteru, některé z nich se ale svými následky blíží k tragickým. Množství vážně zraněných osob stoupá.

 

 

 

dn 1

 

Hasiči z Domažlic zajistili v Blížejově místo nehody osobního auta, které se převrátilo na bok. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Po naložení vozidla na odtahovou službu hasiči uklidili z vozovky zeminu a trosky nabouraného auta. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

 

 

dn 3

 

Vážná dopravní nehoda zablokovala hlavní tah Plzeň – Karlovy Vary, zasahoval vrtulník, viditelnost byla chvílemi téměř nulová.

 

dn2 1

 

dn2 2

 

V neděli 8. února 2015 v 12:06 vyjeli hasiči z Košutky na silnici I/20 za odbočkou na Chrančovice k nehodě dvou osobních aut. Dvěma dospělým osobám a malému dítěti hasiči poskytli předlékařskou péči. Dítěti věnovali hasiči plyšovou hračku. Všechny tři zraněné předali hasiči do péče LZS a ZZS.

Zásah ztěžovalo složkám IZS špatné počasí, silný vítr vál sníh z pole přes silnici, viditelnost byla téměř nulová. Na místě se staly další nehody, dvě auta sjela z vozovky do pole. Tyto nehody se obešly bez zranění, z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Posádkám hasiči zajistili tepelný komfort. Velitel zásahu rozhodl uzavřít hlavní tah Plzeň-KV v obou směrech, PČR požádal o odklon dopravy.

 

dn2 3

 

dn2 4

 

 

Po odletu vrtulníku se dvěma zraněnými se pokusili hasiči zprovoznit jeden jízdní pruh, ale meteorologická situace tomu zabránila. V 13:45 hasiči započali řídit dopravu kyvadlově jedním jízdním pruhem, v 14:00 byl provoz na silnici obnoven, hasiči předali místo události policii a vrátili se na základnu.

– hzs –

 

Předpověď počasí na následující dva dny je pro Plzeňský kraj podobná jako pro ostatní kraje u nás:

Počasí dnes: Zataženo až oblačno s občasným sněžením, na horách i trvalejším. Během odpoledne v polohách pod 500 m srážky smíšené nebo dešťové. Později srážky jen ojediněle, na horách místy. Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí. Nejvyšší teploty 0 až +3 °C, na horách -4 až -1 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 4 až 7 m/s místy s nárazy okolo 15 m/s (tj. 55 km/h), na horách čerstvý 6 až 11 m/s s nárazy až 20 m/s (tj. 70 km/h). Informace pro řidiče: Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

 

Předpověď na noc a úterý Počasí v noci (22-07): Zataženo až oblačno, na horách místy, jinde jen ojediněle, s občasným slabým sněžením. V polohách pod 700 m budou srážky smíšené nebo i mrznoucí. Nejnižší teploty +3 až 0 °C, na horách -1 až -4 °C. Mírný západní vítr 4 až 7 m/s ojediněle s nárazy okolo 15 m/s (tj. 55 km/h), na horách až 20 m/s (tj. 70 km/h).

Počasí přes den (07-24): Zpočátku zataženo až oblačno, během dne ojediněle, na horách pak místy, polojasno. Zpočátku ojediněle slabé sněžení, v polohách pod 700 m srážky smíšené nebo ojedněle i mrznoucí. Nejvyšší teploty 2 až 5 °C, na horách -3 až 0 °C Mírný severozápadní až západní vítr 4 až 7 m/s.

(zdroj: ČHMÚ  Plzeň / Martin Adamovský)

 

Počasí aktuálně sledujte na banner pocasi

 

 

Počasí (06-22):
Zataženo až oblačno s občasným sněžením, na horách i trvalejším. Během
odpoledne v polohách pod 500 m srážky smíšené nebo dešťové. Později srážky jen
ojediněle, na horách místy. Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na
horách i závějí.
Nejvyšší teploty 0 až +3 °C, na horách -4 až -1 °C.
Mírný severozápadní až západní vítr 4 až 7 m/s místy s nárazy okolo 15 m/s (tj.
55 km/h), na horách čerstvý 6 až 11 m/s s nárazy až 20 m/s (tj. 70 km/h).
Informace pro řidiče: Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.
Rozptylové podmínky: dobré
  Předpověď na noc a úterý
  -------------------------------
Situace:
Za teplou frontou se bude do střední Evropy rozšiřovat od západu tlaková výše.
Počasí v noci (22-07):
Zataženo až oblačno, na horách místy, jinde jen ojediněle, s občasným slabým
sněžením. V polohách pod 700 m budou srážky smíšené nebo i mrznoucí.
Nejnižší teploty +3 až 0 °C, na horách -1 až -4 °C.
Mírný západní vítr 4 až 7 m/s ojediněle s nárazy okolo 15 m/s (tj. 55 km/h), na
horách až 20 m/s (tj. 70 km/h).
Počasí přes den (07-24):
Zpočátku zataženo až oblačno, během dne ojediněle, na horách pak místy,
polojasno. Zpočátku ojediněle slabé sněžení, v polohách pod 700 m srážky
smíšené nebo ojedněle i mrznoucí.
Nejvyšší teploty 2 až 5 °C, na horách -3 až 0 °C
Mírný severozápadní až západní vítr 4 až 7 m/s.