Občasník Oblastní charity Vimperk

Jako každý rok bychom Vás chtěli informovat o průběhu Tříkrálové sbírky. Rok co rok hledáme nová slova, která by dostatečně vyjádřila pocity a snahu všech, kteří se na Tříkrálové sbírce podílejí. Najít taková slova, která by vhodně dokázala popsat práci, snahu a obětavost malých i velkých koledníčků i jejich vedoucích, je mnohdy nelehký úkol.

Letošní rok je pro mě v tomto ohledu jiný! Tento rok mi slova padají na papír sama. Nemusím přemýšlet o tom, co napsat. Koordinovat Tříkrálovou sbírku 2015 pro mě bylo milou povinností, která mě naplňovala hrdostí, radostí a štěstím.

Již od samého začátku byla z každého osloveného vedoucího cítit chuť a ochota na Tříkrálové sbírce pracovat. Nejenže byli rádi, že jsou opět osloveni, ale sami vymýšleli nová a nová místa, kam ještě skupinky vyslat a na které dveře napsat požehnání K+ M+ B 2015.

Zároveň všem zúčastněným děkuji za názory, podněty, rady, ale i za jejich příběhy a zkušenosti s dárci.

Velké díky samozřejmě patří koledníčkům, kteří to v letošním větrném a deštivém počasí neměli vůbec jednoduché. Doufám, že malou odměnou a náplastí na stále se namáhající hlasivky při koledě u každého domu, byla hromada sladkostí a vlídná slova. Ta vesměs obsahovala díky, pochvaly a kladná přijetí.

V neposlední řadě si upřímné díky zaslouží Ti, kteří vhodili do zapečetěných kasiček finanční obnos. Výtěžek Oblastní charity Vimperk bude z 90% použit na pokrytí provozu Domova klidného stáří Pravětín a 10% na sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

To, že se sbírky zúčastnilo 28 skupinek, že bylo zapečetěno celkem 45 kasiček, je dobrým důkazem toho, že letošní sbírka probíhající na Vimpersku a zajišťovaná Oblastní charitou Vimperk byla opravdu jedinečná.

Slova na závěr?

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky organizované Oblastní charitou Vimperk činí 190 056,- Kč.

Všem moc děkujeme!!!

 

Oblastní charita Vimperk