Loučení na vimperském ledě

Domácí si kalich hořkosti vypili až do dna

 

22. kolo KLM

neděle 8.2.2015 17:00 – ZS Vimperk

HC Vimperk

2:4

(1:1,1:1,0:2)

Hluboká

Branky a nahrávky: 16. Horejš (R. Sitter, O. Předota), 35. Plouhar (J. Předota, Hail) – 20. Miler (Žlůva), 36. Miler (Gottwald), 50. Moudrý (Miler), 59. Moudrý

Vyloučení: 3:9 / Využití: 0:0 / V oslabení: 0:1

Rozhodčí: Čáp – Diviš, Sýkora

Diváků: 300

HC Vimperk: Podskalský – O. Předota, Horejš , Voldřich, J. Předota, Vávra, Kouba – Slabý, R. Sitter, J. Sitter – Plouhar, Hail, Král – Gabauer, Novotný (41. Vítovec), Lang

 

Hluboká: Dědič – Dušek, M. Král, P. Bělohlav, Jan Formánek, Žlůva, Troup – Moudrý, Gottwald, Fuka, Hejda, Miler, Maurenz, Míšek

 


Poslední utkání letošní sezóny Krajské ligy mužů sehráli hokejisté HC Vimperk v neděli 8. února proti Hluboké nad Vltavou a šlo o přímý souboj o umístění na samotném konci tabulky. Domácí začali svižně a již od úvodních minut se snažili získat osud utkání do svých rukou. Hra se postupně vyrovnávala a do šancí se dostávali také hosté. Domácí hráli v první třetině dvě přesilové hry v 7. a 10. minutě, ale gól padl až v 16. minutě při hře pět na pět, když se po pěkné přihrávce Radka Sittera opřel do puku Michal Horejš a poslal Vimperk do vedení – 1:0. Zdálo se, že první třetina skončí vítězstvím domácích, ale minutu před sirénou po zaváhání domácí obrany srovnal hlubocký Miler, když namířil svou tvrdou střelu přesně pod horní tyč Podskalského branky – 1:1.

 

094-DSC 0186 

 

Před zahájením druhé části se hráči i fanoušci rozloučili s Karlem Slabým, který coby písecký odchovanec dlouhá léta působil ve Vimperku a utkání s Hlubokou pro něj bylo posledním ve vimperském dresu. Ještě jednou za vše Karlovi děkujeme.

 

188-DSC 0316 

 

Druhá třetina byla podobná té první. Domácí v ní dokázali trestuhodně zahodit i ty největší šance. Střelecký zmar domácího týmu podtrhla akce Jiřího Langa, který nedokázal po krásném sólu zasunout puk do úplně prázdné branky. Vimperští se druhého gólu dočkali ve 35. minutě. Jan Předota přihrál před branku volnému Plouharovi a ten vrátil domácím jednogólové vedení. To však netrvalo dlouho, za necelou půlminutu zapomněli domácí na zadní vrátka a hosté z přečíslení srovnali na 2:2.

 

O osudu utkání tak rozhodla třetí třetina. Domácí stále oplývali šancemi, hosty z Hluboké jasně přestříleli, ale dalšího gólu se již nedočkali. Naopak hosté se díky Moudrého brance z 50. minuty poprvé v utkání ujali vedení – 2:3. Domácí šli na doraz, chtěli se rozloučit s diváky a zakončit nevydařenou sezónu výhrou. V 58. minutě měli vimperští výhodu přesilové hry. Trenéři se rozhodli odvolat brankáře a zkusit hru šest proti čtyřem. Domácí však prohráli buly v útočném pásmu, puk se dostal do jejich obranné třetiny, kde chybnou rozehrávku domácí obrany vystihl Moudrý a svým druhým gólem v utkání zpečetil výsledek na 2:4 v neprospěch Vimperka.

 

Ani v posledním zápase se domácím nepodařilo přerušit nepříznivou šňůru zápasů bez vítězství a sezónu zakončili se dvěma výhrami v základní hrací době, třemi vítězstvími a dvěma prohrami po samostatných nájezdech a patnácti porážkami se ziskem 14 bodů a nejmenším počtem vstřelených branek ze všech týmů na posledním místě tabulky. Tento mladý tým má však zcela jistě velký potenciál a do dalších sezón půjde s vyššími ambicemi, než je boj o poslední příčky. Na závěr mi dovolte poděkovat všem sponzorům, fanouškům a příznivcům vimperského hokeje za podporu.

 

Ohlasy trenérů: (zdroj: www.jchokej.cz)
„Vytvářeli jsme si šance, ale z přemíry snahy jsme nedokázali zakončovat. Soupeř jenom vyčkával a dal nám to, co jsme mu povolili. Sezona byla špatná, ale mladý tým má perspektivu,“ loučil se vimperský asistent Petr Grulich se svojí funkcí.
Oficiální rozlučku absolvoval před zahájením druhé třetiny rovněž kapitán domácího týmu a dlouholetá opora Karel Slabý, který je odchovancem Písku, ale velkou část sportovní dráhy prožil na vimperském ledě.

V brance Rytířů nastoupil letos podruhé hrající asistent David Dědič (ročník 1970) a znovu přispěl k vítězství. „Od úterního tréninku jsem věděl, že nastoupím. Možná to byl také můj poslední zápas v Krajské lize. Zachytal jsem si krásně. Ve druhé třetině i trošku se štěstím, domácí netrefili prázdnou bránu,“ usmíval se Dědič.

 

text: zdroj HC Vimperk

foto: Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2015/unor/hokej_muzi_vimperk_hluboka/{/gallery}