Pes pokousal kojence

V neděli 8. února 2015 ve večerních hodinách byla operačním důstojníkem vyslána hlídka policistů do malé obce na Klatovsku, kde měl být psem pokousán kojenec, se zraněním hospitalizovaný v nemocnici. V současné době klatovští kriminalisté prověřují skutečnost, zda nedošlo ke spáchání trestného činu. Vzhledem k okolnostem případu nebude policie poskytovat další informace.

 

Je nutný zásah lékaře i veterináře!

Případ který se  stal před týdnem, se zařadil k desítkám dalších – pokousání psem není výjimečné a  rčení  o nejlepším příteli člověka nemusí být vždy pravdivé. Kdo je kdy vinen’ je věc individuálních případů, co by ale mělo následovat vždy, pokud se něco takového přihodí, i když  jde o zranění zdánlivě nevýznamné?

Ať už jde o škrábnutí zubem zvířete nebo přímo  pokousání, je třeba je odborně ošetřit. Je-li to nutné, lékaři ránu zašijí, případně pacient dostane protitetanovou injekci. Ošetřením  zraněného to ale v mnoha případech nekončí. Majitel psa, který zranění způsobil, je povinen podle zákona do tří a následně do pěti dnů nechat zvíře vyšetřit, primárně by zvíře mělo být očkované proti vzteklině vždy. Potvrzení o zdravotním stavu psa který zranění způsobil, je nutné doručit ošetřujícímu lékaři zraněné osoby. Pokud se nepodaří neznáného / cizího psa  dohledat, v rámci prevence a ochrany před možnými závažnými  (až fatálními) následky  se pacient  musí podrobit  nákladné a nepříjemné léčbě.

———–

 

Policejní informační servis:

 

Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež

SUŠICE – Dva mladíci z nalezené peněženky ukradli peníze a platební karty. S těmi se poté neúspěšně pokusili v bankomatech vybrat peníze.  

Sušičtí policisté ve čtvrtek 12. února předali dvěma osmnáctiletým mužům ze Sušicka záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež. Mladíci začátkem ledna našlii peněženku, ze které ukradli finanční hotovost  3 tisíce korun a také dvě platební karty. Navíc se pokusili v bankomatech několikrát vybrat finanční hotovost pomocí odcizených platebních karet, což se jim díky tomu, že neznali PIN kód, nepodařilo.  Pachatelé byli odhaleni ve spolupráci policistů se sušickými strážníky MP. Hrozí jim trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Řidič odmítl test na drogy

SUŠICE – Hrozí mu pokuta od 25 tisíc do 50 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel na dobu od jednoho roku do dvou let.  

Ve čtvrtek 12. 2.,  v 17:50 hodin, při výkonu služby zastavili a kontrolovali policisté Obvodního oddělení Sušice řidiče osobního vozidla tovární značky BMW. Třiačtyřicetiletý muž ze Sušice byl hlídkou vyzván k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla, což učinil. Rovněž se dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem. Dechová zkouška byla s výsledkem negativním. Dále byl řidič vyzván k podrobení se testu na přítomnost drog. S tím i po řádném poučení nesouhlasil a test odmítl. V nemocnici před lékařem odmítl i odběr krve a moči. Z toho důvodu policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Věc bude předána správnímu orgánu k projednání. Za tento přestupek hrozí pokuta ve výši od 25 tisíc korun až 50 tisíc korun, zákaz řízení motorových vozidel na dobu jednoho roku až dvou let a sedm bodů v bodovém systému.

 

Krádež v hasičské zbrojnici

KAŠPERSKOHORSKO – V Srní pachatel minulý týden ukradl z vozidla motorovou pilu. 

Policisté na obvodním oddělení v Kašperských Horách přijali oznámení o krádeži motorové pily. V době od 7. do 14. února letošního roku neznámý pachatel v hasičské zbrojnici v obci Srní odcizil ze zaparkovaného vozidla motorovou pilu. Poškozeným vznikla škoda pět tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

– p cr, red –