První část přijímaček už vyzkoušeli

Jednotné státní přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky připravilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR  pro uchazeče o studium na čtyřletých, šestiletých a osmiletých studijních oborech s maturitou. Zkušební testy vytváří a vyhodnocuje Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT), které má na starosti státní maturitní zkoušky.

 

Sušické gymnázium bude v letošním roce otevírat jednu třídu osmiletého a jednu třídu čtyřletého studijního cyklu, obě po 30 žácích a pro přijímací řízení zvolilo právě formu jednotných státních zkoušek z Cermatu jako všechny ostatní střední školy s maturitou v Plzeňském kraji. Zohledňovány budou ovšem i výsledky prospěchu z minulého školního roku a letošního pololetí, stejně jako úspěšnost v olympiádách vědomostního charakteru. Pro zájemce o studium nabízí gymnázium přípravné kurzy k přijímacím zkouškám.

 

Zájemci o studium na gymnáziu mají první část přípravných kurzů k přijímacím zkouškám už za sebou.  Žáci 5. a 9. tříd základních škol absolvovali ve čtvrtek 12. února hodinu českého jazyka, v níž byli seznámeni s ilustračními testy státních přijímacích zkoušek.

 

Zájemci z 5. tříd ZŠ

{gallery}susice/2015/02_unor/g_kurzy/5_tridaA/{/gallery}

 

 

 

Žáci ze současných devítek ZŠ

{gallery}susice/2015/02_unor/g_kurzy/9.třídaA/{/gallery}

 

 

Další části přípravných kurzů mohou zájemci absolvovat v následujících termínech:

24. února – matematika


5. března – český jazyk


10. března – matematika

 

Do termínu konání ostrých přijímaček si tak  budoucí studenti mohou ověřit, zda jsou jejich znalosti ke zkouškám dostačující, nebo jestli je třeba něco dopilovat, aby byli na střední školu odpovědně připraveni.

Bližší informace o kurzech a přijímacích zkouškách najdete na http://www.gymsusice.cz , nebo na tel. 376 526 407.

-lch, red-