Nabídka oborů na Gymnáziu a SOŠe Vimperk

Nabídka oborů na Gymnáziu a SOŠe Vimperk


Osmileté gymnázium: pro studijně nadané žáky z 5. ročníků, kteří na vysvědčení nemají žádnou trojku. Tento druh studia je vhodný pro žáky, kteří  přepokládají, že by chtěli pokračovat ve studiu na vysoké škole. Těžištěm je hlubší zvládnutí všeobecného učiva
2. stupně ZŠ a vyššího stupně gymnázia. Důraz je kladen na jazyky, matematiku, přírodovědné i humanitní předměty a informatiku. Snažíme se rozvíjet výtvarné i hudební vlohy a připravujeme žáky na různé typy soutěží.


Čtyřleté gymnázium: pro žáky z 9. ročníků, studium je zaměřeno na všeobecně vzdělávací předměty se zvýšenou podporou jazyků a možností výběru volitelných předmětů od
3. ročníku. Ke zkvalitnění výuky jazyků ve všech gymnaziálních oborech využíváme anglicky i německy mluvící lektory, spolupráci s Gymnáziem ve Waldkirchenu, krátkodobé kurzy a nejlepší žáci mohou absolvovat roční studium na bavorském gymnáziu.


Čtyřleté gymnázium se zaměřením na informační technologie: V učebním plánu je výrazně posílena výuka informatiky. Bude kladen důraz na propojení vědomostí gymnázia s praktickými znalostmi reálné firmy prostřednictvím volitelných předmětů ve 3. a 4. ročníku. Po absolvování středoškolského studia lze získat zaměstnání ve firmě Rohde 
& Schwarz na pozice plánovač výroby, disponent výroby, referent nákupu, referent odbytu, logistik, kaizen specialista, zkušební technik.


Čtyřleté gymnázium se zaměřením na sportovní přípravu: na tento obor již proběhlo první kolo talentových zkoušek (fyzické testy), na 24. 2. 2014 je vypsáno ještě 2. kolo.

 

Cílem školy je, aby všichni žáci byli dobře připraveni k maturitní zkoušce a mohli úspěšně pokračovat ve studiu na vysoké škole. Škola nabízí i mimoškolní aktivity: tělovýchovné, pěvecký sbor Canto, školní studentský časopis, divadelní soubor. Škola má vybudován elektronický informační sytém, který využívají žáci i vyučující ke vzájemné komunikaci a ke sdílení studijních a výukových materiálů.
Na všechny obory kromě čtyřletého gymnázia se zaměřením na sportovní přípravu budou zájemci konat přijímací zkoušku formou testů z českého jazyka, matematiky a obecně studijních předpokladů od firmy Scio ve dnech 22. nebo 23 dubna. Naše škola, podobně jako v loňském roce, nabízí žákům pátých i devátých tříd přípravu k přijímacím zkouškám, která se bude konat 26. února nebo 26. března vždy od 14:45. Je možno se přihlásit e-mailem na
kancelar@oag.cz nebo telefonicky na 388 386 410.

 

Přihlášky ke studiu na osmileté i čtyřleté gymnáziu je potřeba doručit do 15. března 2015. Bližší informace získáte na www.oag.cz nebo přímo ve škole.

 

Mgr. Jan Heřta
ředitel školy