Z ulice rovnou na záchytku

Muž spal na ulici

SUŠICE – Včera v noci byl podnapilý muž byl s 2,22 promile převezen do protialkoholní stanice. 

V rámci dohledu nad veřejným pořádkem strážníci městské policie v Sušici zjistili muže, který ležel na chodníku u komunikace a vyrozuměli policisty z obvodního oddělení, kteří se dostavili na místo. Muž se nacházel v ulici T.G. Masaryka ve čtvrtek 19. února letošního roku po jedné hodině v noci a nebyl schopen samostatné chůze. Muž z obce na Sušicku ve věku 49 let se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 2,22 promile alkoholu. Protože muž ohrožoval svůj život a zdraví byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

 

Krádež rychle objasněna

ŽELEZNÁ RUDA – Muž včera v noci ukradl v baru věci. Večer převzal sdělení podezření z přečinu krádež. 

V baru v Železné Rudě ve středu 18. února letošního roku v nočních hodinách z volně přístupné chodby pachatel odcizil sadu klíčů, počítací stroj na peníze a tři tmely s kartuší. Majitel krádež zjistil v průběhu dne a případ večer oznámil na místní obvodní oddělení. Policisté muže odpovídajícího popisu zadrželi ve 21.45 hodin a odcizené věci byly následně zajištěny. Podezřelý 20letý muž z Nýrska se k činu doznal a ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež. Výše škody činí 28 tisíc korun.

 

 

Porušila zákaz řízení, navíc byla pod vlivem drog

KLATOVSKO – Pod vlivem návykových látek a i přes úřední zákaz řízení  si sedla za volant…        S vozidlem tovární značky Audi A4 jela 27letá žena z Plzně ve směru od Klatov na Štěpánovice v úterý 17. února. Ve 14.30 hodin byla za městem kontrolována hlídkou policistů z dopravního inspektorátu. Při kontrole policisté zjistili, že podle rozsudku Okresního soudu pro Plzeň-město má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od října 2014 do dubna 2017. Na výzvu se podrobila testu na návykové látky – ten byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Žena souhlasila s lékařským vyšetřením i odběrem krve a moči. Ve zkráceném přípravném řízení žena převzala sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

 
 
 
Zaparkoval auto a ráno už ho nenašel
Na obvodním oddělení ve Švihově policisté přijali oznámení od poškozeného muže o krádeži vozidla. Ve středu 18. února neznámý pachatel v nočních hodinách odcizil zaparkovaný automobil tovární značky Citroën C3. Majiteli vznikla škoda 70 tisíc korun. Policisté vyhlásili pátrání po uvedeném vozidle a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci.


 

-p cr-