Biatlonista Ondřej Mánek opět bodoval

Biatlonista Ondřej Mánek opět bodoval, je vícemistr ČR

 

 O víkendu 21.-22. února se v biatlonovém areálu v Jablonci nad Nisou konalo Mistrovství ČR v biatlonu žactva. Své zástupce tam měla i Šumava a Vimperk.. Klání třech závodů začalo v sobotu dopoledne rychlostními závody, odpoledne se pokračovalo štafetami dvojic a neděle byla ve znamení dlouhých tratí s hromadnými starty.

Výborně si vedl Ondřej Mánek, student vimperského gymnázia. V sobotu mu vyšla na výbornou střelba, když ve dvou položkách ani jednou nechyboval. Přidal výborný běh na 4 km a bylo z toho parádní druhé místo.

 

 

 

V odpoledním štafetovém závodě dvojic podal opět výborný výkon, když opět ani jednou nechyboval ve střelbě a opět na 4 km zajel jeden z nejlepších časů. Ovšem jeho zraněný kolega ve štafetě výkon Ondry nepodpořil, ale i tak zůstal Ondra se svým jabloneckým parťákem na 6. místě.

Neděle byla ve znamení klasického stylu na delších náročných tratích s výraznými stoupáními. Starty byly hromadné. Nervy odvedly své. Ačkoli Ondra měl i v neděli druhý nejrychlejší čas v běhu na 5km, tak mu tentokrát dvě střely ulétly mimo terč. Dvě trestná kola Ondru poslaly na 6. místo. Ale i to je pro něho výborný výkon, protože závodí s kluky o rok staršími a ve svém ročníku narození 2001 byl pokaždé bezkonkurenčně nejlepší. To jsou pro něho dobré vyhlídky na poslední letošní Český pohár v biatlonu žactva, který se pojede u Rýmařova v Jeseníkách za 14 dní, ale především to vypadá na skvělé vyhlídky do příštího roku, kdy bude Ondřej Mánek ve své kategorii žáků C patřit ke staršímu ročníku.

 

Kromě Ondry se z Vimperka zúčastnila mistrovských biatlonových závodu také jeho spolužačka a kolegyně z Fischer Ski klubu Šumava Vimperk, mladá biatloniskta Denisa Nováková. Denisa se o víkendu v Jablonci umísťovala ve třetí desítce. 

 

 

 

 

Výsledky sobota:

 

1

 

Mikyska Tomáš

 KB Letohrad

  0

0

     10:48,2

2

 

Mánek Ondřej

 St. Město

  0

0

        +33,6

3

 

Strnad Adam

 KB Letohrad

  0

0

        +36,9

4

 

Němeček Josef

 SKPKornspitz

  1

0

        +57,8

5

 

Hermann Matěj

 KB Letohrad

  1

0

       +1:04,0

6


Tomášek Jiří

 SK N.Město

  0

0

       +1:05,9

 

 Výsledky neděle:

 

1

 

Mikyska Tomáš

  KB Letohrad

   0

0

    13:58,3

2

 

Soukup Ondřej

  Jilemnice

   0

0

       +21,5

3

 

Strnad Adam

  KB Letohrad

   0

0

        +32,5

4

 

Hermann Matěj

  KB Letohrad

   0

0

        +37,3

5

 

Němeček Josef

  SKPKornspitz

   0

0

       +46,7

6

 

Mánek Ondřej

  St. Město

   1

1

       +51,5

 

 

Z vysledků je patrné, že českému mládežnickému biatlonu absolutně vládne Letohrad a Jablonec (SKP Kornspitz) a jediný kdo tuto hegemonii narušuje je Ondra Mánek z Vimperka, který místo tréninku na profi střelnici, jaké mají k dispozici jeho soupeři, střílí na louce doma za barákem.

 

(ld)

 

Foto: Jiří Mánek

 

{gallery}vimperk/2015/unor/ondra/{/gallery}