ZUŠ opět bodovala

Vstup do soutěží vyšel vimperským žákům ZUŠ na výbornou

 

Každoročně vypisuje MŠMT ČR soutěže pro žáky základních uměleckých škol. V tříletých intervalech se střídají různé obory či hudební nástroje. V letošním roce se soutěže zúčastní žáci tanečního oboru a hudebního oboru, konkrétně pak ve zpěvu, hře na bicí a dechové.

 

Ve čtvrtek 26. 2. se uskutečnila první okresní kola, která pořádala ZUŠ Prachatice. Dopoledne se představili odborné porotě mladí zpěváci. Vimperská ZUŠ měla 3 zástupkyně a všechny předvedly výborné výkony. Natálie Uhříčková získala 2. místo. Michaelu Zámečníkovou a Adélu Billovou pak porota ocenila 1. místem s postupem do krajského kola.

Všechny dívky navštěvují zpěv u učitelky Kateřiny Falcníkové.

Odpoledne zpěváky vystřídali bubeníci. I v této soutěži hráli 3 zástupci ZUŠ Vimperk. Matyáš Bláha, Kryštof Janečka a Jaromír Moravec získali 1. místo. Kryštofa a Jaromíra porota zároveň poslala reprezentovat okres do krajského kola. Chlapce vyučuje Pavel Koldinský.

 

V prvním březnovém týdnu se uskuteční další soutěžní klání na okresní úrovni. 2. 3. proběhne soutěž tanečních oborů v Prachaticích. 4. 3. a 5. 3. pak pořadatelskou roli převezme ZUŠ Vimperk a přivítá celkem 92 mladých „dechařů“, tzn. žáky hrající na zobcovou či příčnou flétnu, klarinet, saxofon, trubku, lesní roh, tenor, trombon a tubu.

 

(zuš,red)