Škola hrou: anglicky s mimozemšťany

Anglické divadlo opět zavítalo mezi žáky ZŠ Smetanova

Léty ověřená praxe, že „škola hrou“ je lepší než „suchá teorie“ prostě funguje, a to bez rozdílu věku nebo předmětu. I proto se moderní výuka stále častěji obrací k metodám, které zapojují žáky do učebního procesu jako jeho aktivní součást, které podněcují fantazii, podporují kreativitu a dávají prostor vlastnímu vyjádření. Bezesporu se tak dají velmi dobře procvičovat například cizí jazyky. O tom vědí své i žáci ze ZŠ Smetanova Vimperk, kteří se, spolu se svou učitelkou Mgr. Janou Doležalovou, stali aktéry anglického divadla.

 

skola hrou 1

 

Pozvali si k tomu The Bear Educational Theatre – mezinárodní divadelní a vzdělávací společnost, která ale ve vimperské škole nebyla poprvé.

Tentokrát si herci pro žáky připravili dvě představení. Děti prvního stupně si ověřovaly svoje jazykové dovednosti při představení Jackie and the Horrible Family, žáci druhého stupně pomáhali tvořit otázky mimozemšťanům ve hře The Alien Grammar Show.

A obě skupiny se u divadla, ať na jevišti, nebo v hledišti, dobře bavily.


skola hrou 11

 

 

Představení byla velmi interaktivní, žáci byli přímo „vtaženi“ do děje. Praktické použití anglického jazyka – jednak porozuměním, ale také konverzací – bylo výborným ověřením znalostí žáků, které většina zatím nabývala pouze ve třídě. Doufám, že divadlo motivovalo naše žáky k dalšímu, někdy velice náročnému, studiu anglického jazyka,“ doplnila Mgr. Jana Doležalová.

 

– jd, red-

 

{gallery}vimperk/2015/brezen/skola_hrou/{/gallery}