Horor v sušické porodnici

Netradiční přírůstek do české hororové kinematografie natáčený mj. v interiérech opuštěné budovy bývalé sušické porodnice, nabízí, již brzy také sušickému publiku, mladý režisér a scénárista Petr Smazal.

 

svaty mikulas

 

“Můj cíl byl zasadit film do konceptu, který by mi umožnil vyhnout se velkému štábu a nutnosti použít drahou techniku. Takže když jsem přemýšlel o tom, jak Svatého Mikuláše natočit, první, co mě napadlo, byla metoda found footage. Všechno technické vybavení bylo naše vlastní a věděl jsem, že nebudeme potřebovat ani samostatný štáb, protože tím se stali sami herci. Původně jsme měli točit kompletně bez rozpočtu, tzv. no budget film, ale to se tak úplně nepodařilo, protože jsme museli dojíždět na lokace. Nicméně by se dalo říct, že na to, že se jedná o celovečerní záležitost, je to asi nejlevnější film, který jsme tu natočili,” říká režisér.

 

svaty mikulas3

 

Jednou z  vybraných lokací byla budova bývalé sušické porodnice. Jak na filmaře zapůsobila a co od interiéru očekávali?

“Současný děj jsme natáčeli v sušické porodnici. A tam už bylo možné vypozorovat, že interiéry měly opravdu velký vliv na všechny, kteří se natáčení účastnili. Zavřeli jsme se v nepoužívané budově, která je opravdu děsivá, bez jakéhokoli osvětlení. My jsme ani nechtěli nic při natáčení přisvěcovat, měli jsme jen baterky a jedno světlo do místnosti, kde se nacházel celý štáb a catering. Šlo primárně o to, aby všechno působilo co nejreálněji…” doplňuje režisér Smazal.

 

Také v Sušici bude konat, za účasti tvůrců, jedna z posledních premiér nového found footage hororu – sledujte  stránky www.isusice.eu a KINA Sušice a dozvíte se brzy více!

 

-red, produkce, www.fandimefilmu.cz-