Řidič v Rabí narazil do chodců

nehoda rabi

 

Dvě lehce zraněné a jedna těžce zraněná žena – to je výsledek včerejší nehody v Rabí, která se stala ve čtvrtek  ve čtvrt na čtyři odpoledne.

Řidič narazil do skupinky chodců

RABÍ – Dvě ženy byly zraněny lehce, jedna žena byla s těžkým zraněním transportována vrtulníkem do nemocnice v Plzni.  

19. března hodin řídil dvaapadesátiletý muž ze Žihobec osobní vozidlo tovární značky Škoda na silnici mezi obcemi Horažďovice a Žihobce.

V obci Rabí při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou v klesání za volantem pravděpodobně usnul, vyjel vlevo mimo vozovku na rozšířenou krajnici, kde narazil do skupinky chodců, kteří právě vystoupili z autobusu. Po nárazu vozidlo pokračovalo ještě několik metrů v jízdě, než zcela zastavilo.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění dvou chodkyň ve věku 22 let a 64 let, které byly převezeny k ošetření do nemocnice v Sušici, a k těžkému zranění sedmačtyřicetileté chodkyně, která byla letecky transportována do nemocnice v Plzni. Podle mluvčí faktulní nemocnice je žena stabilizovaná a mimo ohrožení života. Všechny zraněné ženy pocházejí z Rabí.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Požití alkoholických nápojů před jízdou u řidiče vyloučili dopravní policisté dechovou zkouškou. Příčiny a okolnosti nehody  policisté  dále šetří.

 

– red, p cr, foto policie-