O uzavřených mostech IZS neví

Od konce ledna 2015 jsou uzavřeny důležité mosty, které spojují obec Pěkná s železniční zastávkou Pěkná. Tato komunikace je také důležitou spojnicí pro turisty, cyklisty a in-line bruslaře, kteří míří na Vltavskou cestu.

 

Komunikace je uzavřena kvůli havarijnímu stavu obou železných mostů, které jsou v majetku obce Nová Pec. Obec však na opravu nemá finanční prostředky, uzavírka tak bude zřejmě dlouhodobá. Na mosty nesmí nejen vozidla, ale ani pěší turisté. Přes mosty vede žluté turistické značení a značená cyklotrasa číslo 1031. Mosty nelze nijak obejít, je nutné zvolit objízdnou trasu buď z Nové Pece a nebo z Dobré či ze Stožce. Uzavřený úsek je dlouhý 370 metrů, od obce Pěkná je volný vstup i vjezd až k Vltavě, vodácká sezóna tak ohrožena není pro ty, kteří zvolí Pěknou jako nástupní či výstupní místo. Obyvatelé Pěkné ale nemohou využívat služeb Českých drah, nedostanou se k vlakové zastávce, obec totiž nezajistila náhradní lávky přes řeku a slepé rameno Vltavy.  

 

Je velmi alarmující že o uzavření komunikace nebyly informovány složky Integrovaného záchranného systému (IZS), přitom hasiči nebo Zdravotnická záchranná služba tuto komunikaci velmi často využívají v případě zásahů v Černém Kříži, ve Smolné Peci či na Vltavské cestě.

 

 

 

Uzavřený úsek komunikace nedaleko obce Pěkná, zdroj mapy.cz

 

(ir)