udalosti

Prostituce u školy a kapsář v obchodě

Za krádežemi europalet stojí dva muži

Prachatice – Prachatičtí kriminalisté již mužům, kteří krádežemi napáchali škodu za téměř 83 000 korun, včera sdělili obvinění.  

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání dvou mužů ve věku 24 a 28 let z Českobudějovicka a z Českokrumlovska, kterým včera sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže. Muži jsou obvinění z toho, že během ledna až února 2015 odcizili z různých objektů na Prachaticku, Českobudějovicku a Českokrumlovsku přes 300 kusů europalet. Ke krádežím používali osobní vozidlo s přívěsným vozíkem, který si k tomu účelu v jednom případě dokonce odcizili. Starší z mužů se uvedeného jednání dopustil i přesto, že již byl za přečin krádeže v posledních třech letech pravomocně odsouzen okresním soudem a čin spáchal v podmíněném trestu odnětí svobody. Svým jednáním způsobili škodu za téměř 83 000 korun. Další vyšetřování obou obviněných provádí prachatičtí kriminalisté na svobodě. V případě prokázání viny mužům hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Kapsář v obchodě

Prachatice – Vimperk – Muž přišel o mobilní telefon, který mu kapsář vytáhnul z kapsy vesty.   

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel využil v pátek okolo třinácté hodiny nepozornosti jednoho muže v obchodním domě ve Vimperku a z kapsy vesty mu odcizil mobilní telefon. Jednalo se o mobilní telefon značky Nokia se SIM kartou operátora O2, jehož krádeží majiteli vznikla škoda za nejméně 4 500 korun. Další prověřování nyní provádí vimperští policisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.

 

Tatra zůstala na suchu

Sudslavice – Pachatel z palivové nádrže nákladního vozidla odcizil 200 litrů motorové nafty.  

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se ze čtvrtka na pátek násilím vloupal do palivové nádrže nákladního vozidla Tatra, které bylo zaparkované v objektu jedné firmy v obci Sudslavice. Z nádrže odčerpal a následně i odcizil celkem 200 litrů motorové nafty, čímž poškozené firmě způsobil škodu za nejméně 10 000 korun. Vimperští policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli nyní intenzivně pátrají.

 

Vloupání do tržnice

Strážný – Pachatel je zřejmě velký kuřák, odcizil 300 kartonů cigaret, 60 balení tabáku a další zboží za více jak 280 000 korun. 

Hornovltavičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se ze středy na čtvrtek vloupal do tržnice v obci Strážný. Z prodejny následně odcizil tři cestovní tašky, 78 kusů dobíjecích kreditů operátora O2 a Viet Call v hodnotě 250 a 500 korun, nejméně 60 kusů balení tabáku a 300 kusů kartonů cigaret různých značek a dále z elektrické výsuvné pokladny odcizil finanční hotovost v kovových mincích, různé nominální hodnoty,čímž poškozené organizaci způsobil škodu za více jak 280 000 korun. Hornovltavičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli krádeže intenzivně pátrají.

 

Prostituce u školy

Horní Vltavice – Žena své vnady nabízela opakovaně tam, kde je to mravně nepřípustné. 

Prachatičtí kriminalisté sdělili podezření 24leté ženě z Českobudějovicka z přečinu prostituce ohrožující mravní vývoj dětí. Žena je podezřelá z toho, že včera po třinácté hodině v obci horní Vltavice, provozovala v blízkosti dětského hřiště u základní a mateřské školy pouliční prostituci, a to takovým způsobem, ze kterého bylo zřejmé, za jakým účelem tak činí. Uvedeného jednání se dopustila i přesto, že již byla v posledních třech letech za obdobný přečin odsouzena okresním soudem. V případě prokázání viny ženě nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Prachatičtí kriminalisté případ dále prověřují ve zkráceném přípravném řízení.

 

Seniorka si „ustlala“ před policejní stanicí

Prachatice – Horní Vltavice – Žena to zřejmě s alkoholem trochu přehnala a domů již nedošla. 

Hornovlitavičtí policisté včera před devatenáctou hodinou vyráželi k ležící osobě u krajnice, silnice I. třídy číslo 4, v obci Horní Vltavice. Byli na místě rychle, a to nemuseli ani použít služební vozidlo, žena totiž usnula přímo před policejní stanicí. Policisté seniorce následně naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Na místo přivolali rychlou záchrannou službu, která ženu převezla do nemocnice na pozorování. Policisté zatím případ prověřují jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomániemi.

 

Řidič nákladní soupravy havaroval

Vimperk – Nezvládnul řízení a převrátil nákladní vozidlo do vodotoku. 

Dopravní policisté včera po půl druhé odpoledne vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici I. třídy číslo 4, ve směru jízdy Čkyně – Vimperk. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla Scania s připojeným nákladním návěsem, který nedbal zvýšené opatrnosti při vjíždění na krajnici pozemní komunikace, následkem čehož došlo při vyhýbání se nezjištěného protijedoucího vozidla k vyjetí nákladní soupravy vpravo mimo pozemní komunikaci, kde se nákladní souprava převrátila do silničního vodotoku na pravý bok. Ke střetu s protijedoucím vozidlem nedošlo. Dopravní nehoda se obešla naštěstí bez zranění, alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidle a pozemní komunikaci je odhadem 200 000 korun.

 

(pcr)