Hrozí rozvodnění Otavy, déšť má pokračovat

Zejména v Jihočeském a Plzeňském kraji  naměříme od neděle do úterka největší množství srážek. K nim se může přidat i silný vítr, hrozí  lokální záplavy díky zvednutým hladinám řek. V horských oblatech se ještě můžeme dočkat sněžení. Výstraha před nebezpečím spojeným s vydatným deštěm a zvedáním hladin řek platí také pro Královéhradecký a Liberecký kraj.

 

29. 3. – 30. 3.  ČHMÚ:

V čerstvém západním proudění přechází přes naše území k východu studená fronta.

V horských oblastech Šumavy, Jizerských hor, Krkonoš a Orlických hor spadlo v uplynulých hodinách 20- 50 mm srážek. Při čerstvém nárazovém větru, který v oblasti fouká, bude orograficky zesilovaná srážková činnost pokračovat. V následujících hodinách se očekává, že spadne dalších 10 až 25 mm srážek. Srážková/přeháńková činnost bude pokračovat i v průběhu dne, avšak srážky v horských polohách budou v ranních hodinách přecházet ve sněhové.

 

svatobor

 

S ohledem na další předpokládané srážky a pokračující odtávání sněhové pokrývky v nočních hodinách bude v dotčených oblastech v průběhu noci docházet k vzestupům hladin na horních tocích, s možností dosažení 2. stupně povodňové aktivity, ojediněle pak může dojít k dosažení 3. stupně, zejména na horním toku Otavy.

 

SRÁŽKY NA ŠUMAVĚ MŮŽETE ONLINE SLEDOVAT   >>>ZDE<<<

 

AKTUÁLNÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: banner pocasi

 

-red, chmi, pocasi.eu-