prevent

Testování na infekce v rámci světového dne zdraví

Světový den zdraví v Kontaktním centru Prevent ve znamení testování na infekce

 

 

 

U příležitosti Světového dne zdraví (7.dubna) připomínáme možnost testování na infekční choroby v Kontaktním centru Prevent Prachatice. Každý čtvrtek mezi 8:30 a 10:00 je vymezen čas na testování pro veřejnost, tedy pro každého zájemce, bez nutnosti být klientem centra. 

 

Anonymně testujeme na žloutenky B a C a na HIV. V nabídce jsou i testy na syfilis, které nabízíme ve specifickém režimu – v případě negativního výsledku probíhají testy anonymně, v případě pozitivního výsledku dochází – po předem dojednaném souhlasu klienta – k prolomení anonymity a zajištění léčby ve zdravotnických zařízeních. Poplatek za testování je cca 70 korun za test. Celý proces včetně předtestového a potestového poradenství trvá cca 30 – 40 minut, výsledky jsou známy zhruba do patnácti minut od začátku samotného testování.  

 

Kontaktní centrum Prevent Prachatice naleznete v Primátorské ulici, č.p. 76 v Prachaticích. Zájemcům doporučujeme předem se v rámci provozní doby zařízení objednat na tel. čísle 388 310 147. Více informacích o centru naleznete na adrese www.os-prevent.cz v sekci „Adiktologické služby.“