policie

Totožnost mrtvého z řeky policie nezná

 

Totožnost mrtvého muže zatím policisté neznají

 

S prosbou o pomoc se na širokou veřejnost obracejí plzeňští policisté. Pátrají po totožnosti muže, jehož tělo bylo nalezeno 15. března u stavidla v náhonu vodní elektrárny Bukovec v Plzni.

 

 

Vzhledem k tomu, že se nám dosud nepodařilo získat informace, které by vedly ke zjištění totožnosti zemřelého, žádáme širokou veřejnost o spolupráci. Pokud občané mohou poskytnout jakékoli informace, které by mohly vést ke ztotožnění mrtvoly, ať se neprodleně obrátí na nejbližší služebnu Policie České republiky, nebo zavolají na tísňovou linku 158,” sdělila policejní mluvčí Hana Štefflová.

 

Nalezený muž byl ve věku 20-30 let, střední postavy, výšky cca 175 cm, měl krátké tmavé až černé vlasy, tmavé vousy a jeho horní řada zubů byla ve velmi špatném stavu. V době nálezu byl oblečen do červeno-černé mikiny, světle šedého svetru se zeleno-hnědými ornamenty, dvou tmavých mikin a džínů s koženým opaskem. Specifickým znamením jsou tetování, které má muž na obou pažích. “Na předloktí pravé ruky se nachází nápisy Majka a Jaroušek, na levém předloktí se jedná o šesticípou hvězdu a nápis, který připomíná slovo Bochnúšek,” dodala mluvčí. Provedená soudní pitva neprokázala úmrtí v důsledku cizího zavinění.

 

zdroj: klatovsky.denik.cz

 

——–

další krimi zprávy:

Hledaná žena vypátrána

HORAŽĎOVICKO – Policisté ve čtvrtek dopoledne vypátrali ženu, na kterou byl vydán příkaz k zadržení. 

Ve čtvrtek 2. dubna letošního roku v dopoledních hodinách policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích vypátrali a zadrželi 34letou ženu z Děčínska. Žena byla vedena v celostátním pátrání na základě příkazu k zadržení vydaným Okresním soudem v Litoměřicích. Vyhlašující útvar byl vyrozuměn a ženě bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání.

 

Nákup “za pět prstů”

SUŠICE – Pachatel do dvou prodejen nepřišel nakupovat…

V noci z 31. března na 1. dubna tohoto roku neznámý pachatel vnikl v Sušici na ulici Nádražní do dvou prodejen a odcizil v obou případech finanční hotovost. Poškozením zařízení a odcizením peněz vznikla škoda ve výši třicet tisíc korun.

 

Vydírání

SUŠICE – Obviněný muž vyhrožoval a požadoval půl milionu korun, skončil ve vazbě.  

Klatovští kriminalisté úspěšně potlačují násilnou kriminalitu ve svém teritoriu. V rukou zákona skončil pachatel této trestné činnosti. Komisaři zahájili trestní stíhání dvaašedesátiletého muže z Klatov jako obviněného ze spáchání zločinu vydírání ve stadiu pokusu. V době od ledna do března letošního roku odeslal poškozenému jednapadesátiletému muži několik výhružných SMS zpráv na jeho mobilní telefon, kdy po něm požadoval částku 500 tisíc korun. Vyhrožoval mu fyzickou likvidací nebo škodou na majetku, čímž v něm vzbudil obavu, že pokud peníze nevydá, tak obviněný své hrozby uskuteční. Proto věc oznámil na policii. Kriminalisté pátrali po totožnosti neznámého vyděrače a díky pečlivé práci a výbornému šetření byli úspěšní. Zadrželi výše uvedeného dvaašedesátiletého muže. Státnímu zástupci společně se spisovým materiálem doručili podnět na návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce včera s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak je obviněný stíhán vazebně. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

 
– p cr, red –
 
 

 Vrtulník k přeletu potřeboval povolení

Vrtulník, který spadl v neděli na Šumavě, zřejmě neměl nad národním parkem co dělat. Pilotoval ho Rudolf Kuchař, otec herce Radka Kuchaře, a nehodu nepřežil. Podle zákona potřeboval k přeletu nad národním parkem povolení, které pravděpodobně neměl. Případ vyšetřuje policie a letecká inspekce.Devětapadesátiletý Rudolf Kuchař se snažil vzlétnout v dešti a mlze, vrtulník se ale po pár stech metrech zřítil do lesa. Nad národním parkem ale nemělo civilní letadlo co dělat.Vyhlídkové a soukromé lety motorových letadel nad všemi čtyřmi českými národním parky totiž zakazuje zákon o ochraně přírody a krajiny.Zatím není jisté, zda pilot měl potřebná povolení nezbytná pro let a přistání na Šumavě. Nikdo z oslovených dosud nepotvrdil, že taková povolení vydal. Tašku s doklady z vrtulníku zajistila policie na místě tragédie.

Zdroj: budejovice.idnes.cz