Fotbalová sobota 4.4.2015

Fotba:

 

   Lažiště remizovalo v derby ve Vimperku a stále se drží zásluhou lepšího skóre na prvním místě.

 

DSC 0232 

 

V sobotním velikonočním derby přivítal fotbalový oddíl Šumavan Vimperk lídra tabulky – FK Lažiště. Domácí své diváky předvedeou hrou jistě nezklamali a po druhém kole mají na svém kontě čtyři jarní body. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu na stadionu!!! – hráči Šumavanu Vimperk.

 

sobota 04.04.2015 1. A, sk. A – muži 16. kolo

 

Šumavan Vimperk – FK Lažiště 1:1 (0:0)

 

branky: 46´ Martin Šíp (11) – 51´ Chalupa

 

DSC 0233 

 

sestava Vmperka: Formánek – Blahout (K), Sýs, Sedláček, Děd – Psutka – Málek, Martin Šíp, Michal Šíp, Podskalský – Svěchota

 

DSC 0234 

 

střídání: Pospíchal za Psutku, Pinke za Podskalského

 

trenéři: Michal Uhlík, Jiří Košnař vedoucí týmu: Milan Kavan

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka:

V okresním derby s rivalem z Lažišť nemělo nakonec vítěze a remíza byla asi spravedlivá. Myslím si, že jsme měli míč více ve svém držení než náš soupeř, ale ten zase vyrážel do rychlých protiútoků a ohrožoval nás svými rychlými hráči jako je Friš a Cais. Na začátku druhého poločasu jsem se ujali vedení z penalty, kterou proměnil Martin Šíp. Bohužel jsme ale náš náskok neudrželi dlouho a hosté srovnali Chalupou. Myslím si, že se měla pískat ještě další penalta po zákroku brankáře Lišky na Michala Šípa, ale píšťalka sudího zůstala němá. Ostatně každý může sám posoudit podle fotek… Přesto jsme si ještě vytvořili dvě šance. Pinke nastřelil tyčku a Svěchota šel sám na bránu, ale lobem přes hostujícího golmana bránu netrefil. V závěru si ale vytvořili tlak hosté a byli lepší oni. Gól ale již nepadl a myslím si, že nakonec je remíza spravedlivá. V příštím utkání jedeme do Bernartic a budeme jim chtít oplatit podzimní porážku 0:3 na vlastním hřišti.  

 

{gallery}vimperk/2015/duben/fotbal_muzi_vimperk_laziste/{/gallery}

 

 

KP. starších žáků

 

Tatran Prachatice – Šumavan Vimperk 3:1 (3:0)

 

Sestava:Jaroš M.-Formanek J.,Kadlec D.,Samec D.,Uhlík M.-Matoušek V.,Rod O.,Klima M.,Šimandl V.-Frček L.,Koubek J. Střídali : Chrastansky J.,Koloušek T.  gol : Frček L.

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka:Po dvou našich chybách do 5. minuty byl stav 2-0 pro domácí a bylo vlastně po zápase .Až ve druhem poločase jsme začali trošku hrát co umíme ,ale stačilo to jen na úpravu výsledku 3-1.

 

{gallery}vimperk/2015/duben/fotbal_st_zaci_prachatice_vimperk/{/gallery}

 

 

Krajský přebor – mladší žáci  16. kolo

 

Tatran Prachatice – Šumavan Vimperk  0:1 (0:1)

branka: Václav Bízek

 

sestava Vimperka: Mikula – Chalupa, Bízek, Vrábel – Děd, Červený (K), Pineau – Vlček

střídali: Novotný, Kliment, Švarc, Sýs

trenéři: Lukáš Sýs, Vlastimil Červený

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:
,,Zápas proti Prachaticím byl velmi těžký. Hra byla vyrovnaná a o výhře rozhodla jediná branka, kterou vstřelil po rohovém kopu Vašek Bízek a rozhodl tak druhý zápas po sobě o získání třech bodů pro náš tým.
Musím pochválit domácího brankáře, ten likvidoval slibné šance, které jsme si v průběhu utkání vytvořili. Naše hra nebyla úplně ideální i když kluci si kluci vytvořili několik moc hezkých akcí, tak naší hru doprovázelo plno zkažených přihrávek a jiných nepřesností. V dalším zápase doma přivítáme SKP České Budějovice, bude třeba v tomto utkání naší hru zlepšit.”

 

{gallery}vimperk/2015/duben/fotbal_ml_zaci_prachatice_vimperk/{/gallery}

 

Foto a text: Zdeněk Formánek