Policie žádá o pomoc

Krádež sochy z kostela

HORAŽĎOVICE – Policisté žádají občany o spolupráci při pátrání po odcizené sošce sv. Václava. 

socha-sv
     Na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali policisté oznámení o odcizení sošky z kostela. V sobotu 4. dubna letošního roku po třinácté hodině neznámý pachatel odcizil z kostela svatého Petra a Pavla v Horažďovicích sochu sv. Václava.

 

Popis barokní sochy: dřevěná, vysoká cca 60 cm, glazurovaná, barevná, nezjištěného stáří a od neznámého umělce.

 

 

Žádáme občany  o pomoc při pátrání po odcizené dřevěné sošce. Jakékoli poznatky můžete oznámit na telefonní linku Policie ČR číslo 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Informace můžete sdělit i na e-mail: kt.oo.horazd@pcr.cz.

Děkujeme za spolupráci
 
 
 
 

Pachatel zadržen v Sušici

KLATOVSKO – Muž byl veden v celostátním pátrání, protože nenastoupil výkon trestu odnětí svobody a v trestné činnosti pokračoval.

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování zadrželi v pátek 3. dubna letošního roku v Sušici muže, který byl veden v celostátním pátrání. Na muže byl vydán Okresním soudem v Domažlicích příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.
 
Muž ve věku 55 let z Klatov byl převezen na oddělení, kde převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu krádež, z části ve stádiu pokusu a pokračujících přečinů krádež a poškození cizí věci.
 
Obviněný muž v Janovicích nad Úhlavou  v době od 22. do 28. března vnikl do objektu firmy. Muž nejdříve rozlomil dvě vložky ve dveřích a uvnitř objektu pomocí páčidla rozlomil další vložky ve dveřích a odcizil dva klíče od vozidel, ze stolu vzal příruční trezor z něhož odcizil tři cylindrické vložky.
 
V Sušici v úterý 31. března před osmou hodinou ráno vnikl po vytlačení okna do sklepních prostor objektu společnosti a z kanceláře vzal finanční hotovost a střešním oknem vnikl do kanceláře a odcizil peníze.
 
Do provozovny vnikl po přelezení oplocení v Sušici v noci z 2. na 3. dubna, ve dveřích poškodil zámek a v kanceláři nalezl klíče a odemkl zabudovaný trezor, kde vzal drobné mince. Pachatel odnesl i jednu láhev s alkoholem a tři balení s kávou.
 
V noci 3. dubna se v Sušici pokusil vniknout do objektu prodejny, kde vylomil kovovou mříž v okně a vyboural otvor, kde bylo okno zazděné a vytrhl mříž v dalším okně, které vypáčil i poškodil instalaci telefonní rozvodny, ale byl vyrušen alarmem a místo opustil.
 Muž odcizením věcí a poškozením zařízení způsobil škodu ve výši 62 700 Kč. Po provedení potřebných úkonů byl obviněný muž převezen do vězení, protože za přečin krádeže byl v tomto roce odsouzen.
 
 
 
Dva řidiči měli dechové zkoušky pozitivní. 
 
V sobotu 4. dubna tohoto roku v Sušici řídila 21letá žena ze Sušicka osobní vozidlo tovární značky VW Golf po ulici Jeronýmova. Ve 4.40 hodin byla kontrolována strážníky městské policie a podrobila se dechové zkoušce, která byla pozitivní. Hlídka policie vyzvala řidičku k dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,45 promile alkoholu.
 
Hlídkou policistů z dopravního inspektorátu byl v Klatovech na Plzeňské ulici v neděli 5. dubna kontrolován 27letý muž z obce u Švihova, který řídil vozidlo. Provedená dechová zkouška byla s výsledkem 0,37 promile alkoholu.
Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy a jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.
 
 

Velikonoční dopravní akce na Klatovsku

KLATOVSKO – Při dvou republikových dopravních akcích policisté zjistili téměř sedmdesát přestupků. 

Na teritoriu Klatovska proběhla o velikonočních svátcích republiková dopravně bezpečnostní akce. První se uskutečnila v pátek 3. dubna  v době od 14.00 do 21.00 hodin, do té bylo zapojeno 38 policistů. Druhá proběhla v pondělí 6. dubna v době od 16.00 do 19.00 hodin,  zúčastnilo se 24 policistů.
 
Při akcích policisté zjistili celkem 67 přestupků v dopravě a uložili blokové pokuty ve výši 19 100 Kč. Povolenou rychlost překročilo celkem 31 řidičů, bezpečnostní pásy nepoužilo 6 osob, u 19 vozidel nevyhovoval technický stav a dva řidiči byli pod vlivem návykových látek.
Nejvyšší rychlost byla naměřena v pátek v obci Nalžovské Hory, kde jel řidič 80 km/h a v pondělí v obci Štěpánovice, kdy bylo u vozidla naměřeno 71 km/h.
 
V pátek se v odpoledních hodinách akce zúčastnila i policistka ze skupiny tisku a prevence, která řidičům předávala alkoholtesty a kartičky s údaji, kdy zmizí alkohol z krve řidiče.
 


 – p cr, red-