policie

Hotelový násilník bude pykat

Prokopal se do hotelového pokoje a napadl hosta

 

SUŠICE –  Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody 26letý muž ze Sušice, který 17. března letošního roku násilím vnikl do pokoje v ubytovacím zařízení v Sušici.

V  podvečrních hodinách se násilník “prokopal” uzamčenými dveřmi hotelového pokoje – vykopnutým otvorem  prolezl dovnitř a fyzicky napadl uživatelku, která v té době v pokoji bydlela.  Výše matriální škody se pohybuje do 2 000 korun, výše trestu za násilní chování asi tak mírná nebude.

 

 

Včelaři pozor – včelstav jsou v hledáčku zlodějů!

 

Další případ krádeže včelstev řeší policisté v Nýrsku – majitel postrádá dvanáct úlů se včelstvy. U dalšího okradeného ze stodoly zmizelo nářadí i zahradní traktor. 

Nýrští policisté přijali oznámení o vloupání do objektu v obci na Strážovsku. V době od 6. do 9. dubna neznámý pachatel vnikl na pozemek a do hospodářského objektu. Pachatel uvnitř odcizil křovinořez, zahradní traktor a elektrickou vrtačku. Poškozeným vznikla celková škoda přesahující 48 tisíc korun.Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.
 
V době od 5. do 9. dubna tohoto roku neznámý pachatel odcizil v obci u Nýrska ze dvou volně přístupných pozemků dvanáct nástavkových úlů se včelstvy. Majiteli vznikla škoda na odcizených úlech ve výši 24 000 Kč a na včelstvech 12 000 Kč.
Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.
 
 
 

Agresivní opilec rozebíral kamennou zídku

 

SUŠICE – ve čtvrtek 9. dubna tohoto roku před devatenáctou hodinou podnapilý muž v Sušici poškodil kamenné oplocení u domu v ulici Pod Svatoborem. Na místo se dostavili policisté a i přes několik výzev strážců pořádku 37letý muž z Běšinska svého jednání nezanechal.  Odmítl se podrobit i dechové zkoušce na přítomnost alkoholu  a  jednal agresivně. Proto policisté použili k jeho zklidnění donucovací prostředky – hmaty, chvaty a pouta, zajištěného muže převezli na oddělení a následně do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.  Muž je podezřelý ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku a proti majetku.

 -p cr, red-