I Sušičtí vezmou věž útokem

TIP:

V jednom z nejtěžších extrémních závodů hasičů v ČR mají své zástupce také Sušice a Volšovy

V sobotu 11. dubna se Domažlice stávají dějištěm jednoho z nejtěžších extrémních závodů hasičů v České republice.
Uskuteční se zde závod ve výstupu na šikmou věž arciděkanského kostela na náměstí v Domažlicích.

 

domazlice vez

Soutěže se zúčastní  112 hasičů ze 48 Sborů dobrovolných hasičů z  Čech a Německa , kteří se utkají v kategoriích do 30-ti a nad 30let. Soutěž, která se koná pod záštitou senátora parlamentu České republiky Jana Látky, se u nás koná už podvanácté.

Hasič se v předepsané ústroji ( přilba, rukavice , zásahová obuv a hasičský stejnokroj ) vybaví dýchacím přístrojem a hadicí v kotouči (celkem 20 kg zátěže) a na povel startéra vběhne do věže, kde musí zdolat 194 nepravidelných dřevěných schodů a v co nejkratší době dosáhnout vrcholu věže (56 metrů nad úrovní náměstí) – platný pokus je ukončen stisknutím STOP tlačítka na ochozu věže čímž zastaví časomíru.

Bude letos, při 12. ročníku, překonán rekord?  Nejlepší čas stále drží jedenáctinásobný celkový vítěz Antonín Rendl , který nahoru dokázal  vyběhnout za 76,89 což je zatím nepokořený rekord soutěže. První závodník odstaruje  v 10:00 hod.


Mezi přihlášenými sbory nechybí Sušice a Volšovy – v soutěži budou mít své železné muže:
Bdeněves, Bělá nad Rabuzou, Bor, Brandov, Cítoliby, Česká Kubice, Daberg/Furth i.W.(D),  Díly, Döfering (D),Domažlice, Folmava, Holýšov, Horní Kamenice, Horšovský Týn, Hostouň, Chotíkov, Chyňava, Kdyně, Koloveč, Králův Dvůr, Krč, Křenovy, Kvasetice, Ledce, Moravské Budějovice, Mračnice, Nebílovy, Nečtiny, Nejdek, Nevřeň, Nýřany, Pasečnice, Pelechy, Plánice, Plešovice, Postřekov, Příšov, Rovná (Strážov), Rynholec, Spůle, Srbice, Stadt Roding (D), Strážov, Sušice, Tlučná, Třešňový Újezdec, Volšovy.

 

Přejeme hodně štěstí a pokud se vám Domažlice  líbí jako místo pro sobotní výlet, určitě se na náměstí podívejte a fanděte našim!

 

-red-