Jedenáctiletý rekord ani letos nikdo nepřekonal

domazlice 4

 

domazlice 9

 

 

Sáhli si na dno a zvítězil každý sám nad sebou,“ to jsou slova prezidenta extrémní soutěže pro hasiče Luboše Mlezivy (SDH Domažlice), která proběhla v sobotu na náměstí v Domažlicích. Běh na „domažlickou Pisu“, s poměrně nevinným názvem „Výstup na věž“, je jedním z nejtěžších závodů pro hasiče u nás vůbec.

 

domazlice 12

 

Vypadalo to, jako by v sobotu na domažlickém náměstí vypukl nezkrotitelný požár…. hasičská auta, hasiči v plné výzbroji, ohrazený prostor… Naštěstí pro město ale žádný červený kohout nikde neřádil. Muži v hasičských uniformách a v ‘plné polní’ ale dokázali, že svou fyzickou přípravu pro ostré zásahy rozhodně nepodceňují a diváci viděli spoustu obdivuhodných výkonů.

 

Odbíjí desátá a první závodník vyráží na trať 194 schodů, až na vrchol šikmé věže arciděkanského kostela. Každý z hasičů, kteří si přál pokořit dosavadní rekord Antonína Rendla 76,89 s, byl na cestu „vybaven“ kompletní výstrojí včetně dýchacího přístroje na zádech a s hadicí v ruce (víc než 20 kg).

 

Ani podvanácté se nepodařilo rekord překonat a ANTONÍN RENDL se tak na výsluní hřeje dál – nejen tím, že jeho rekord nikdo nedokázal překonat ani ve dvanáctém ročníku, ale i proto, že on sám je po letošní soutěži dvanáctinásobným vítězem (kateg. nad 30 let)!  Dokázal pokořit i mnohem mladší soupeře absolutně nejlepším časem časem 80, 075 s. GRATULUJEME!

 

domazlice 32

 

Celkem se na start extrémního závodu v letošním roce postavilo 77 hasičů ze 33 Sborů dobrovolných hasičů z Čech a Německa ve dvou kategoriích – do 30 a nad 30 let. Původně bylo přihlášeno 112 závodníků (symbolické číslo), téměř čtyři desítky však pro nemoc nebo pracovní vytížení na poslední chvíli účast zrušily, podobně jako hasiči ze sborů SDH Sušice a Volšovy.

 

Vítězem v kategorii do 30 let se stal Zbyněk Myslivec z SDH Nebílovy s časem 81,013 s.

Na reportáž televize ZAK  ze soutěže v Domažlicích se můžete podívat >>> ZDE <<<

Kompletní výsledky závodu najdete >>>ZDE<<<

Foto: SDH Domažlice

-red-

 

{gallery}susice/2015/04_duben/domazlice_foto/{/gallery}