Zlato do Vimperka přivezly mažoretky Klapeto 3

 

V neděli 12. dubna 2015 se konalo ve Zruči nad Sázavou kvalifikační kolo Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu. Skupina juniorek Klapeto 3 se zúčastnila 13 různými vystoupeními. Mažoretky soutěžily v těchto disciplinách: skupina s tyčkou, skupina s pom pomy, show Madagaskar, duo pom pom, 4x sólo pom pom, 2x duo tyčka, 3x sólo tyčka. Úspěch, který přišel, asi nikdo nečekal. Při předávání cen děvčata slyšela: „Vy nám všechno zlato odvezete do Vimperka, jste moc šikovné.“

 

 

 

Děvčata z 13 vystoupení přivezla celkem 10 medailí – 7 zlatých, 2 stříbrné a jednu bronzovou. Zlato jsme získaly za všechna skupinová vystoupení, porazily jsme několik soupeřů. Další zlaté medaile získaly Aneta Fleišmanová za sólo s pom pomy, Nella Pflanzerová a Simona Kostková za duo s pom pomy, Nela Fleišmanová a Aneta Fleišmanová  za duo s náčiním baton (tyčka) a Zuzka Kubíčková za sólo s pom pomy. Zuzka navíc obdržela cenu VIP poroty za nejsympatičtější cvičenku a vystoupení. Stříbrnou medaili vybojovala Nela Fleišmanová v sólu s tyčkou a Nella Pflanzerová v sólu s pom pomy. Bronz přivezly do Vimperka Jana Martanová a Kristýna Sovová za duo s tyčkou. Každá mažoretka měla na krku mnoho medailí, nejvíce Aneta Fleišmanová – 5 zlatých, Nella Pflanzerová a Nela Fleišmanová 4 zlaté a 1 stříbrnou. Děvčata své medaile poctivě vybojovala. Porazila Prahu, Trutnov, Teplice, Kolín, dokonce i domácí Zruč nad Sázavou.

 

 

Mažoretky soutěžily poprvé v kategorii juniorek. Musely si zakoupit kozačky, pořídit kostýmy na všechny skupinové disciplíny i sóloformace. Tímto bych chtěla poděkovat paní Květoslavě Markové za ušití kostýmů na vystoupení s tyčkou a dotvoření legín na cvičení s pom pomy a paní Marii Machalové za kostýmy na pom pomy. Kulisy a pomůcky na show si děvčata vyráběla sama. Bylo k tomu zapotřebí hodně volného času a chuti pracovat. Děvčatům moc děkuji za výdrž. Velké poděkování patří i Zuzce Kubíčkové, která děvčatům při tréninkách nic neodpustila a díky ní a své píli dosáhla na tak pěkná ocenění. Taktéž bych chtěla poděkovat ZUŠ a MěKS za zapůjčení prostor, ve kterých mohly mažoretky trénovat. Nemalý dík patří rodičům mažoretek za podporu a pomoc. Ocenění, které mažoretky přivezly ze Zruče nad Sázavou, jsou však začátkem další práce, protože nás čekají ještě kola semifinálová a finálová. Děvčata dobře reprezentovala své město a pevně věřím, že se nám i v dalších kolech bude dařit. Držte nám palce !!!

 

                                               

          Mgr. Dana Kubíčková

 

 

{gallery}vimperk/2015/duben/mazoretky/{/gallery}