kramer2

Je to vůbec možné?

Tak se stále ptají smutní majíitelé psa, kterého před jejich očima kopancem zabil neznámý muž. Stalo se to v sobotu v Klatovech. Smutné a varující je nejen agresivní chování útočníka, ale i to, jaký trest mu za jeho chování hrozí…

 

Manželé byli na procházce se svým psem plemene Jack Russell teriér. Kolem 9.30 hodin se muž nacházel v obchodě v Nádražní ulici a žena čekala se psem na vodítku v blízkosti obchodu. V uvedenou dobu kolem procházela mladá žena se psem a s mladým mužem, který měl světlé vlasy a byl štíhlé postavy. Pes byl černé barvy a byl též na vodítku. Psi na sebe začali štěkat a dosud neznámý muž nakopl Jack Russell teriéra a odešel,” popsala událost mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová a připojila žádost o pomoc při pátrání po neznámém muži:

„Žádáme případné svědky, aby podali informace na telefon 974 334 111 nebo prostřednictvím e-mailu kt.oo.klatovy@pcr.cz,” dodala Ladmanová.
Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/muz-zabil-kopancem-psa-jen-proto-ze-stekal-na-jineho-20150420.html

 

Jakkoli je tento případ otřesný a smutný, pachateli přestupku hrozí za jeho jednání maximálně pokuta.

 

-red-

 

Podle reakcí některých majitelů  psů, kteří  o případu již byli informováni, je takový trest výsměchem morálce a  základním pravidlům slušného chování. Navrhovali by minimálně  obecně prospěšné práce s označením, za co jsou vykonávány. V tomto případě by měl pachatel na sobě vestu s označením “Zabil jsem psa”.