Jarní rozjezd gymnastek

Sice ještě občas sněžilo, ale jaro přece jen přišlo a přineslo s sebou zahájení jarní závodnické sezóny sportovních gymnastek.

 

První zahajovací závod na úrovni kraje s názvem „Aprílový trojboj (bradla, přeskok, prostná)“ se konal v sobotu 4. dubnav Sezimově Ústí. Přesto, že se ve Vimperku připravovalo kolem dvaceti děvčat, na reprezentaci oddílu a města si jich trouflo pouze šest. Příprava byla značně narušena náhlým uzavřením tělocvičny, ve které děvčata trénují a to z důvodu rekonstrukce celé školy, která potrvá až do konce srpna. Byly zajištěny náhradní prostory, ale bohužel bez možnosti cvičení na kladině, bradlech a přeskoku přes stůl. Přesto všem, kteří se nám snažili pomoci, patří velké poděkování za snahu a vstřícnost.

 

img 3686

 

Zúčastněné gymnastky letos postoupily do vyšší a obtížnější kategorie. Nejmladší Barbora Zdeňková a Jitka Pelešková závodily v kategorii mladších žákyň a vedly si na výbornou. Potvrdily, že jsou šikovné a dokáží zabojovat, stejně jako jejich starší kamarádky v kategorii žákyň B. Nejlepšího umístění tentokrát dosáhla Daniela Vašicová (8.m.) především zásluhou pěkné známky na přeskoku za přemet přes stůl. Jen o 0,03 bodu porazila Pavlu Vozobulovou, která ještě hodně bojuje právě s přeskokem, stejně jako třetí vimperská závodnice Linda Pištěková. Všechny tři vimperské závodnice si svým pěkným výkonem vybojovaly umístění v první desítce.

“Úvodní závod jarní sezóny dopadl dobře. Vzhledem ke značně ztíženým tréninkovým podmínkám uvidíme, jaká bude situace dále,” podotkla trenérka Marie Kotlíková, která byla s výkonem svých svěřenkyň spokojená.

 

{gallery}vimperk/2015/duben/sg1/{/gallery}

***

 

 

img 3848

 

Druhý jarní závod absolvovaly vimperské gymnastky v Trhových Svinech, kde soutěžilo kolem padesáti chlapců a osmdesáti dívek z celého Jihočeského kraje. Za Vimperk se opět zúčastnily ty nejmladší. Se zápalem a nadšením bojovaly o každý bod a v náročné konkurenci předvedly pěkné výkony. V kategorii mladších žákyň se Barboře Zdeňkové povedl zejména přeskok a prostná. Celkově se umístila na 21. místě. Jitka Pelešková vylepšila přeskok a bradla a svým výkonem obsadila 23. příčku.

V kategorii žákyně B si velmi dobře vedla Pavla Vozobulová, která se opět doslala do první desítky. Tentokrát to bylo krásné 9. místo. Zato Linda Pištěková neměla svůj den. Přeskok jí vyšel, prostná také, ale kladina jí totálně zradila. Přesto se umístila na pěkném 12. místě. Příští závod ve Veselí nad Lužnicí jí určitě vyjde lépe.

 

 

{gallery}vimperk/2015/duben/sg2/{/gallery}

-mk-