10

Pokutu dostat nemůžete

Pokutu dostat nemůžete a přesto, parkovali byste na místě pro vozíčkáře?

Bohužel i to je možné.

 

 

ZEPTALI JSME SE:
 

Dostali jsme do redkce vimperk.eu podnět, zda pomůžeme vyřešit problém, kdy auta běžně parkují na místech určených pro vozíčkáře. Dokonce je prý možné, že pokud auto zaparkuje na místě vyhrazeném pro vozíčkáře, kde je dopravní značení, ale vlivem počasí je smazán nákres na zemi, nemůže toto auto dostat pokutu. 

Prosím, jak je to tedy přesně s parkováním na těchto místech a pokud nejsou některá značení na zemi videtelná, kdy budou obnoveny?


 

Peter Macorlík
Vrchní strážník MP Vimperk

 

Dobrý den, ano toto je problematické. Již v minulosti jsme řešili a stále řešíme stejný problém dopravního značení. Chybí-li vodorovné dopravní značení, nebo je z části nečitelné, poničené nebo jiným způsobem znemožněna jeho čitelnost není možné tento přestupek řešit a postihovat řidiče, kteří zaparkují na špatně označeném místě pro invalidy, byť je zde umístěna svislá dopravní značka. Stejného názoru zastává i Odbor dopravy, kdy dokazování těchto přestupků je nereálné. Město Vimperk respektive Odbor investic a údržby má všechny podklady a poznatky od nás, na jakých místech je potřeba značení obnovit, z větší části se jedná opravdu o vodorovné dopravní značení, které nesmí být přerušeno, ten symbol vozíčkáře musí být v celku. Ze zákona tudíž nelze postihovat řidiče na spousta místech. Pokud jde o obnovu značení, prosím obraťte se na příslušný Odbor investic města Vimperk.

 

Petr Květoň
odbor investic a údržby

 

Obnova vodorovného dopravního značení ve městě proběhne v jarních měsících. Toto se týká i míst vyhrazených pro ZTP. Součástí těchto prací bude i oprava povrchů parkovacích míst tam, kde je to zapotřebí, aby bylo vodorovné DZ čitelné.

 

 

Odpovědi jsme dostali, teď nezbývá než čekat, kdy dojde k nápravě.

 

{gallery}vimperk/2015/duben/pokuta/{/gallery}