Napadl ženu a jejího bratra

Fyzické napadení v domě

HORAŽĎOVICKO – Muž napadl v domě ženu i jejího bratra, oba zranil.

     Sdělení podezření převzal ve zkráceném přípravném řízení 31letý muž z Horažďovicka z přečinů porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. V obci na Horažďovicku pachatel dne 12. března tohoto roku kolem osmnácté hodiny ve dvou případech přeskočil vstupní vrata na pozemek u domu a vnikl do rodinného domu. Uvnitř domu fyzicky napadl 48letou ženu, které způsobil zranění. Žena byla se zraněním ošetřena u lékaře i hospitalizována v nemocnici a po dobu nejméně deseti dnů byla omezena v obvyklém způsobu života. Pachatel fyzicky napadl i jejího bratra, který sestru bránil a přivodil mu též zranění,s nímž je muž v pracovní neschopnosti do současné doby.

 

 

Napadení psa bude mít dvojí “dohru”

O případu, kdy  zhrba v polovině dubna muž nakopl psa, který na následky tohoto jednání zemřel, jsme již informovali. Případ má další vývoj, informuje nprap. Dana Ladmanová, mluvčí klatovské policie:

 

        Policisté na obvodním oddělení v Klatovech ukončili šetření případu ze soboty 18. dubna letošního roku, kdy muž na ulici nakopl psa, který následně uhynul. Manželé byli na procházce se svým psem plemene Jack Russell teriér. Kolem 9.30 hodin v ulici Nádražní se muž nacházel v obchodě a žena čekala, se psem připoutaným na vodítku, v blízkosti obchodu.
V uvedenou dobu kolem procházela dvojice – mladá žena se psem černé barvy, který byl též na vodítku,  s mladým mužem. Malý pes dvakrát napadl černého psa, kterého měla mladá žena při sobě, ale tento jej neohrožoval. Mladík reagoval tím, že malého psa nakopl a tento narazil na stěnu domu, kde zůstal ležet.
Dívka požádala přítomnou ženu, aby černého psa na vodítku podržela a šla k ležícímu psovi. Majitel zraněného psa šel za mladíkem, který z místa poodešel a po chvilce se oba vrátili zpět. Mladík se sehnul k malému psovi, kdy byl zřejmě napaden starším mužem a měl zranění v obličejové části hlavy.
Manželé předali veterinárnímu lékaři psa k ošetření, ale tento na následky zranění uhynul.
    Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupků proti občanskému soužití a podle zákona na ochranu zvířat proti týrání, které budou předány správnímu orgánu k dalšímu opatření.
 
-red, p cr-